21 februari 2024

Een incompany training wordt volledig afgestemd op jouw werkpraktijk en ontwikkelvraagstuk. Je kunt zelf de tijd en locatie bepalen en het is vaak zelfs goedkoper dan je medewerkers een open training laten bezoeken. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen. 

Medewerkers trainen

Medewerkers trainen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een praktijkopleiding, een training of cursus te volgen in een open programma of door incompany trainingen te organiseren. Elke manier heeft zo zijn voordelen en nadelen.

Wat is een incompany training?

Een inhouse of incompany training betekent dat een training gegeven wordt op jouw bedrijfslocatie (of een externe locatie naar keuze), exclusief aan medewerkers van jouw organisatie. De trainer komt dus naar je toe.

Dit in tegenstelling tot open trainingen, waarvoor iedereen zich kan inschrijven. Als deelnemer volg je de training op een vooraf bepaalde tijd en locatie samen met andere deelnemers (die je niet kent) die zich ook voor deze cursus hebben ingeschreven.

Voordelen van incompany trainen

Inhoud afgestemd op jullie leerwensen

Een open training wordt opgebouwd uit verschillende modules. Niet allemaal zijn ze even interessant voor jouw medewerkers. Tijdens een incompany training op maat bespreek je vooraf welke onderdelen wel en niet aan bod moeten komen.

Inhouse cursus - IMK Opleidingen

Inhoud afgestemd op jullie organisatie

Tijdens een open training worden algemene voorbeelden en situatieschetsen gebruikt die voor alle deelnemers begrijpelijk zijn. Maar tijdens een incompany training wordt de inhoud volledig afgestemd op de werkpraktijk van jouw organisatie. Dat maakt leren makkelijker en de toepasbaarheid groter.

Maatwerkmogelijkheden

In overleg met de trainer kan de inhoud van de training verder verrijkt worden. Denk bijvoorbeeld aan het bijboeken van een trainingsacteur of een mini-college door een specialist.

Voordeliger

Hoe meer medewerkers je laat trainen, hoe voordeliger een incompany training wordt vergeleken met een open training. Meestal is dit vanaf 5 medewerkers het geval.

Geen reistijd en reiskosten

Medewerkers kunnen vijf minuten voordat de training begint weglopen van hun werkplek. Dat maakt een incompany training veel efficiënter. Bovendien worden er geen extra kosten gemaakt voor verplaatsingen, wanneer de training op jouw bedrijfslocatie gegeven wordt.

Ontspannen setting

Medewerkers volgen de training in hun eigen vertrouwde omgeving, samen met mensen waar ze elke dag mee werken. Dat zorgt voor een ontspannen sfeer waarin deelnemers zichzelf durven te zijn en sneller vragen durven te stellen.

Bepaal zelf de tijd en locatie

Bij een incompany training ben je niet afhankelijk van de tijd en datum waarop de training gegeven wordt. In overleg met de trainer bepaal je wanneer het jouw organisatie het beste uitkomt.

Goed voor teambuilding

Tijdens een incompany workshop leren collega’s elkaar beter kennen. Zeker bij een training van IMK Opleidingen, die zich kenmerkt door samen praktisch met de lesstof aan de slag te gaan. Dat doen we met opdrachten, rollenspellen en discussies.

Alle trainingen mogelijk en meer

Ons complete trainingsaanbod is beschikbaar als incompany maatwerktraining. Maar dan afgestemd met voorbeelden uit jouw praktijk en op jouw leerwensen. Zelfs voor ontwikkelvraagstukken die buiten ons reguliere aanbod vallen, kunnen we meestal een training op maat ontwikkelen.

Wat is een incompany training - IMK Opleidingen

Nadelen van incompany trainen

Geen input van derden

Tijdens een open training krijg je nieuwe inzichten door de vragen van andere deelnemers. Ze werken bij andere organisaties, hanteren andere werkwijzen en maken andere werksituaties mee. Een inhouse training volg je juist met mensen die allemaal bij dezelfde organisatie werkzaam zijn.

Afleiding ligt op de loer

In onze ervaring zijn deelnemers van een open training volledig gefocust op de training. Ze hebben hun agenda vrij gemaakt en hun telefoon op ‘niet storen’ gezet. Bij een incompany training is de verleiding groter om toch even weg te lopen voor een belangrijk telefoontje. Om die reden wordt overigens vaak voor een locatie in de buurt gekozen en niet op de bedrijfslocatie zelf.

Motivatie niet altijd even hoog

De kans is er dat niet alle deelnemers zich vrijwillig hebben aangemeld voor de incompany training. Daardoor is de motivatie niet bij iedereen even groot. Gelukkig weten onze ervaren trainers zelfs de meest ongeïnteresseerde deelnemers mee te krijgen.

Incompany training voor jouw organisatie

Na het lezen van dit artikel heb je een beter beeld over de voor- en nadelen van een incompany training. Sluit een maatwerktraining aan bij de leerwensen van jouw organisatie of afdeling? Lees hier meer informatie of neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Bij een incompany training of opleiding wordt de inhoud en het lesmateriaal afgestemd op jullie organisatie, leerwensen en ambities, zonder dat je hiervoor hoge ontwikkelkosten betaalt.

Ontdek het aanbod
Wat is een incompany training - IMK Opleidingen