0172 - 42 34 56
Dezelfde praktische aanpak, meer mogelijkheden, één aanspreekpunt.

Per 1 januari is IPV Training & Advies samengegaan met IMK Opleidingen. Daarom word je nu doorgestuurd naar de website van IMK Opleidingen. Hier vind je hetzelfde aanbod als je gewend bent van IPV Training & Advies. Hier lees je meer informatie

Akkoord
IMK Opleidingen | Default header afbeelding

Incompany training op maat

Praktijksituaties en leerwensen van jouw organisatie staan centraal

Meerdere medewerkers tegelijk laten trainen? Dan is een incompany traject de ideale oplossing. Bij een incompany training of opleiding wordt de inhoud en het lesmateriaal afgestemd op jullie organisatie, leerwensen en ambities, zonder dat je hiervoor hoge ontwikkelkosten betaalt.

Incompany training van IMK Opleidingen

Onze specialisten, jouw praktijk

Een incompany cursus, training of opleiding van IMK Opleidingen wordt volledig afgestemd op jouw organisatie. Zowel de inhoud van de voorbeelden en het lesmateriaal als waar de training gegeven wordt.

 • Elke training uit ons reguliere aanbod kan op maat gemaakt worden
 • Jouw eigen praktijksituaties worden verwerkt in het lesmateriaal
 • Of we maken een compleet opleidingsprogramma op maat
 • Bepaal zelf de datum en locatie van de training
 • Trainers met ervaring uit de praktijk
icon-ervaring
0 +
jaar ervaring
icon-trainers
0
trainers
icon-incompany
0 +
incompany trainingen
icon-incompany
0 %
tevreden
vb-2

Voordelen van incompany trainen

Dit levert een incompany training op

Van de werkvloer tot en met de directie: na een incompany training groeit iedereen in zijn of haar rol en is zo van betekenis in de organisatie!

 • Volledig toegespitst op jouw praktijk
 • Meer betrokkenheid door herkenbare situaties
 • Vandaag geleerd = morgen toegepast
 • Meer werkplezier en productiviteit als resultaat
 • Teamontwikkeling: medewerkers leren samen en van elkaar
Informatie aanvragen

Waarom IMK Opleidingen?

Persoonlijke ontwikkeling van jouw medewerkers staat bij ons centraal. Al 25 jaar doen we dit met de grootste zorg en passie. We zijn gespecialiseerd in opleidingen en trainingen op het gebied van:

Onze aanpak: De 5 stappen van vraag naar resultaat

01
Persoonlijk advies
02
Voorbereiding
03
Uitvoering
04
Borging
05
Vervolg

Stap 1: Persoonlijk advies

Jullie dagelijkse praktijk staat bij ons centraal. Wat hebben jouw medewerkers nodig in hun specifieke werksituatie? Dat is ons uitgangspunt.


Op basis van jouw vraag, de branche en de locatie van jullie bedrijf komt er een door ons geselecteerde trainer langs voor een oriënterend gesprek. Het is van belang dat de trainer de werkwijze, de functie en de omgeving van de deelnemers goed begrijpt. Jullie bespreken de situatie die om een training of verandertraject vraagt.


Op basis van dat gesprek adviseert de trainer over de vorm, de inhoud, de groepsgrootte en de duur van het traject. Dit varieert van twee dagdelen voor één groep van vijf mensen tot meerdere groepen, modules en praktijkbegeleiding en alles daartussenin. De vraag die centraal staat is: wat willen jullie veranderd zien na afloop van het traject? Wanneer zijn jullie tevreden?

Stap 2: Voorbereiding

We nodigen deelnemers uit om van tevoren na te denken over wat ze willen leren in deze incompany training of opleiding. Door deze werkwijze begint het veranderproces daar eigenlijk al. Optioneel maken ze ter voorbereiding ook een DISC-gedragsanalyse.


De digitale leeromgeving die we voor deze voorbereiding gebruiken, kunnen we helemaal naar jullie wens inrichten, bijvoorbeeld inclusief bedrijfslogo. Daarnaast kiezen sommige organisaties voor een kick-off bijeenkomst, om het gezamenlijke doel toe te lichten en betrokkenheid vanuit de directie te laten zien.


De trainer spreekt ook met de verantwoordelijke leidinggevende(n) om de verwachtingen helder te krijgen en hun rol toe te lichten in het opvangen van de deelnemers na de training.

Stap 3: Uitvoering

Tijdens de training gaan deelnemers met vaardigheden en gedragspatronen aan de slag. Ze doen rollenspellen en praktijkgerichte oefeningen en proberen daarmee uit wat bij hen past. Zo wordt de drempel lager om de vaardigheden en het nieuwe gedrag daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. Daarnaast krijgen ze ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers.

Stap 4: Borging

Tussen de trainingsdagen houden deelnemers onderling en met de trainer contact via ons online leerplatform. Zo blijft het actief onder de aandacht. Na de training komt het vooral neer op het geleerde toe kunnen passen. Daar komen vaak de leidinggevenden ook aan te pas. Ook werken we regelmatig met verbeterplannen, waarmee deelnemers nog tijdens de training of opleiding plannen maken over hoe ze het geleerde gaan toepassen in de praktijk. De trainer helpt hier uiteraard bij, om de doelen helder en haalbaar te krijgen.

Stap 5: Vervolg

Evalueren is in onze ogen essentieel om het succes van een incompany traject te bepalen. Is het doel behaald? Hoe hebben jullie het geheel ervaren? Soms blijkt dat er een wens is tot nog verdere verdieping in het ontwikkelproces van de medewerkers. Dat is het voordeel van maatwerk: we maken ook een vervolgtraject op maat. En heb je een groep nieuwe medewerkers die je op dezelfde wijze wilt trainen? Dan zetten we het bestaande programma gemakkelijk opnieuw voor jullie in.

vb-3

De IMK leermethode

Het beste van online en offline in één

Het complete veranderproces van een team of organisatie noemen we de IMK leerweg. Daarbij geloven we in blended learning: we combineren de trainingsdagen met interactieve opdrachten via ons online leerplatform.

 • Voorbereiding via de online leeromgeving
 • Gebruik van interactieve middelen als intake, theorie, filmpjes en opdrachten
 • Tijdens de training oefenen deelnemers met nieuwe vaardigheden
 • Tussen de trainingsdagen door oefenen ze in de praktijk
 • Deelnemers kunnen digitaal ervaringen uitwisselen
 • E-coaching via de digitale leeromgeving tot één jaar na aanvang
Informatie aanvragen
Onze trainers Maak kennis met onze specialisten
vb-6

Resultaten meetbaar maken

Breng competentieontwikkeling in beeld met de Gedragsmeter

Welke nieuwe competenties en vaardigheden hebben deelnemers versterkt? Daar ben je als organisatie natuurlijk benieuwd naar. 

Om dit inzichtelijk te maken, hebben we de Gedragsmeter ontwikkeld. Voor en na de training worden de competenties van deelnemers beoordeeld. Het verschil tussen de twee is de geboekte vooruitgang. Om de privacy van deelnemers te borgen, worden de resultaten altijd anoniem gedeeld.

Meer informatie
vb-2

Praktijkcoaching

Online begeleiding voor maximaal resultaat

Om de vertaling tussen theorie en praktijk nog beter te laten verlopen, bieden we ter verdieping Praktijkcoaching aan. Met Praktijkcoaching wordt het leertraject verlengd en breng je, samen met de trainer, het geleerde in de praktijk.

Meer informatie
Maatwerkverhalen van tevreden klanten Ontdek wat een incompany traject kan opleveren
Neem contact met ons op Leg vrijblijvend je ontwikkelvraagstuk voor

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Bel of mail dan met onze maatwerkadviseur Boukje. Zij zet samen met jou de eerste stap. 

informatie stap budget imk opleidingen
Maatwerk informatieaanvraag Ontdek de kracht van op maat gemaakte incompany trainingen
Nabellen - IMK Opleidingen
Studieadvies op maat Vraag een gratis adviesgesprek aan
Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4626 beoordelingen

9 / 10
16 mei 2024
Marco Mehagnoul
Cursus Train de trainer
Een training wat je bewust maakt. Het laat je leren wat groepsdynamiek kan doen voor je training.
8 / 10
08 mei 2024
Remco Smits
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Het kan goed helpen. Je krijgt goeie tips die je kan gebruiken als leidinggevende.
9 / 10
08 mei 2024
Yvonne Warnier
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
De trainer was heel open en gaf geen saaie training. Hij kon de aandacht van iedereen heel goed behouden. Een leuke training en zeer leerzaam...
9 / 10
08 mei 2024
Renee Knegt
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Het was leuk en vooral leerzaam. Een goede sfeer. Het was een kundige training. Er waren goede en duidelijke antwoorden op alle vragen/situaties.
9 / 10
08 mei 2024
Hanh Le
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Ik heb veel geleerd en ontdekt over mezelf. Hoe ik beter kan omgaan met mijn collega’s en beter gedrag kan afstemmen. Ik ken DISC en...
9 / 10
08 mei 2024
Hedzer Wiersma
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Zeer nuttige training. Het gaat mij zeker helpen bij het anders benaderen van kritische gesprekken.
10 / 10
08 mei 2024
Patrick Goud
Training Persoonlijk leiderschap
Duidelijke lijnen , fijne communicatie en goede inzichten eruit gehaald. Fijne groepsdynamiek.
8 / 10
06 mei 2024
Chantal Besten
Training De effectieve teamleider
Geeft inzicht in teamdynamiek, en hoe collegiale verhoudingen verbeterd kunnen worden.
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

  Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.