Maak je vorderingen meetbaar met de Gedragsmeter!

Met de Gedragsmeter weet jij precies welke competenties je beheerst en welke je nog meer kunt ontwikkelen.

Inleiding Gedragsmeter

Tijdens een training, cursus of opleiding ontwikkel je kennis, vaardigheden en gedrag. Dit noem je ook wel competenties. Maar hoe maak je jouw ontwikkeling nou meetbaar? Daar hebben wij de Gedragsmeter voor ontwikkeld.

Wat is de Gedragsmeter?

De Gedragsmeter is een tool waarmee je inzicht krijgt welke vorderingen je maakt tijdens jouw training, cursus of opleiding.

Hoe werkt de Gedragsmeter?

Voordat je start met je training, vul je in de Gedragsmeter in wat het startniveau is van de competenties die je tijdens de training gaat ontwikkelen. Deze informatie gebruik je vervolgens ook voor het invullen van het intakeformulier en het stellen van je leerdoelen.
Na afloop van de training vul je de Gedragsmeter opnieuw in zodat je inzicht krijgt in je vorderingen én waar nog verdere ontwikkeling nodig is.

Hoe ziet de Gedragsmeter eruit?

De Gedragsmeter geeft een overzicht van de competenties die je gaat ontwikkelen tijdens de training. Elke competentie is uitgewerkt in gedrag. Per gedragsvoorbeeld geef je aan of je iets helemaal niet kunt (1) of helemaal wel (10).
Hieronder zie je hoe dat eruit ziet.

Confronteren (feedback geven)

Confronteren of feedback geven betekent dat je in staat bent om op een directe manier met iemand te praten over zijn of haar gedrag. Zo help je die persoon bewust te worden hoe zijn of haar gedrag anderen beïnvloedt.

Hieronder staan gedragsvoorbeelden die horen bij deze competentie. Geef jezelf een score in hoeverre je elk gedrag in de praktijk kunt brengen (1 = helemaal niet – 10 = helemaal wel).

Hoe pas je de Gedragsmeter toe?

De Gedragsmeter helpt om te bepalen waaraan je kunt werken tijdens de training. Na afloop weet je aan welke competenties je nog meer aandacht wilt besteden en welke competenties je inmiddels (beter) beheerst. Ons doel is dat je als deelnemer concrete gedragsveranderingen laat zien die bijdragen aan je succes en effectiviteit in jouw functie en praktijksituatie.

Meest gestelde vragen over de Gedragsmeter

Wat zijn de kosten van de Gedragsmeter?

De Gedragsmeter is inbegrepen bij elke training, cursus en opleiding.

Krijgt mijn werkgever te zien wat ik invul in de Gedragsmeter?

Nee, wij delen geen individuele gegevens met werkgevers.

Is het verplicht om de Gedragsmeter in te vullen?

Het invullen van de Gedragsmeter is niet verplicht. Het is een extra tool waarmee je inzicht krijgt in je vorderingen. Daarom raden wij het wel aan om het te doen.