0172 - 42 34 56
cursus accountmanagement volgen - IMK Opleidingen

Cursus accountmanagement volgen

Als accountmanager onderhoud je relaties met bestaande klanten. Je zet professionele en persoonlijke vaardigheden in om klanten aan het bedrijf te binden. Daarbij blijf je alert op commerciële kansen om de omzet te vergroten. Goede sociale, communicatieve en verkoopvaardigheden zijn hiervoor een must. Volg nu een cursus of training om je accountmanagement skills aan te scherpen! 

Gerelateerde

Bekijk meer >

trainingen en opleidingen

Gesprekstechnieken verbeteren

Uitgebreide training accountmanagement 

Wil je je alle vaardigheden eigen maken die je als accountmanager nodig hebt om succesvol te zijn in je werk? Schrijf je dan in voor de opleiding Accountmanagement A. Leer vanuit vakkennis het verschil te maken bij opdrachtgevers en langdurige klantrelaties te onderhouden. 

Ben je op zoek naar een kortere training accountmanagement? Tijdens de training De vakman als accountmanager leer je je vakkennis in te zetten tijdens een klantgericht gesprek. Of schrijf je in voor de training Commerciële binnendienst en ontwikkel de belangrijkste vaardigheden voor persoonlijk contact met verkoopresultaat. Gesprekstechnieken en omgaan met verschillende soorten gedrag zijn onderdeel van de training. 

Ontwikkel je accountmanagement vaardigheden 

Heb je behoefte aan een cursus accountmanagement om specifieke vaardigheden bij te spijkeren? Ontdek onze training Succesvol onderhandelen om de beste deal te sluiten tijdens de onderhandelfase. Verhoog je effectiviteit én je zelfvertrouwen. 

Heb je vooral klantcontact op afstand? Verbeter je telefonische vaardigheden tijdens de training Proactief en klantgericht bellen en leer commercieel communiceren via verschillende kanalen tijdens de training Medewerker klantcontact. 

Opleiding Accountmanagement A - IMK Opleidingen

Weten welke trainingen en opleidingen in jouw regio gegeven worden?

Bekijk de regiokalender
Regiokalender - IMK Opleidingen

Maatwerk cursus accountmanagement 

Bij IMK Opleidingen bieden we ook incompany accountmanagement cursussen en trainingen aan. Zo kun je kiezen voor de incompany training DISC voor sales en accountmanagers, waarin je samen met collega’s je communicatie en gedrag leert afstemmen op klantgedrag en klantbehoeften. Daarbij versterk je de samenwerking binnen het team met behulp van DISC. 

Een andere exclusieve incompany cursus accountmanagement is bijvoorbeeld de incompany training Omgaan met klachten. Leer om te gaan met klachten en ontdek de kracht die erin schuilt. 

Overigens zijn al onze trainingen uit het open programma op maat te maken. Tijdens een incompany training stemt de trainer de inhoud en voorbeelden af op jullie leerwensen en werkpraktijk. Dat maakt het leren effectiever en zorgt dat de inhoud beter blijft hangen. 

Maatwerk voorstel incompany - IMK Opleidingen

Gerelateerde

Bekijk meer >

trainingen en opleidingen

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Welke opleiding heb je nodig als accountmanager?

Een specifieke vooropleiding is geen vereiste om aan de slag te gaan als accountmanager. Maar een goede basis is natuurlijk wel aan te raden. Tijdens de Opleiding Accountmanagement A doe je de belangrijkste kennis en vaardigheden op.

Welk niveau heb je nodig voor accountmanagement?

De meeste organisaties vragen minimaal om een MBO-diploma. Maar vaak is een specifieke vooropleiding niet nodig. Affiniteit met het vak en goede communicatieve en sociale vaardigheden zijn meestal belangrijker.

Hoe begin je als accountmanager?

Veel succesvolle accountmanagers zijn het vak ingerold vanuit hun vakkennis. Ze weten alles over hun vak en zijn enthousiast om die kennis in te zetten voor klantbehoud en verkoop. In die nieuwe rol is het handig om nieuwe vaardigheden aan te leren. Met een cursus accountmanagement maak je een vliegende start!

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4624 beoordelingen

8 / 10
02 april 2024
Kamal Rahimbaksh
Training Commerciële binnendienst
Leerzaam traject en de sfeer was ook gezellig.
9 / 10
02 april 2024
Maayke ten Tusscher
Training Commerciële binnendienst
Enthousiaste aanpak, ruimte voor wat lol met elkaar. Ook was het Leuk om uit te wisselen met anderen. Leerzaam en een eye opener.
8 / 10
02 april 2024
Maya De Haas
Training Commerciële binnendienst
Leerzame training, gezellige trainster met veel kennis over het vak.
9 / 10
07 december 2023
Damian Apeldoorn
Training Proactief en klantgericht bellen
Erg interessant, leuke actieve training dus niet alleen zitten en luisteren maar ook “doe” opdrachten waardoor je een actievere houding houd.
10 / 10
07 december 2023
Peter Jager
Training Proactief en klantgericht bellen
Zeer aan te raden voor de mensen die totaal geen ervaring hebben op commercieel gebied.
9 / 10
07 december 2023
Ilona Oort Jacobs
Training Proactief en klantgericht bellen
Ik zou vertellen dat het een hele praktische en leuke training is waar je op het werk veel aan hebt.
10 / 10
05 december 2023
Daniel Slooijer
Training Succesvol onderhandelen
Aanpak van de trainer is super goed. Goede uitleg en veel praktijkgerichte oefeningen gedaan.
9 / 10
05 december 2023
Eeke Molenveld
Training Succesvol onderhandelen
Leuke groepsdynamiek, gevoel voor humor, veilige sfeer en alles kan en mag.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Wat is scrum - IMK Opleidingen

Projectmanagement

Wat is scrum?
Scrum is een flexibele manier van werken binnen een project. In zogenaamde ‘sprints’ van steeds 1 tot 4 weken werkt het team aan een product of project.
Nieuws
Notuleren - IMK Opleidingen

Schriftelijke communicatie

Notuleren of een verslag maken, zo pak je dat aan
Niet iedereen vindt notuleren leuk. Maar met deze tips doe je het efficient óf je kiest voor een andere creatieve vorm. Zoals zakelijk tekenen!
Nieuws
projectcommunicatie

Projectmanagement

Do’s en don’ts voor effectieve projectcommunicatie
Wil je de samenwerking binnen jouw projecten verbeteren? Pak dan eerst de projectcommunicatie aan met deze do's en don'ts.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Rob Welles
Rob Welles
Customer Care Representative bij OVATA
Training Commerciële binnendienst
“Ik wilde vooral een gesprekspartner op niveau worden voor klanten. Door deze training ben ik dat nu. Ik weet bijvoorbeeld hoe ik aandachtig luister, samenvat...
Lees het verhaal van
Rob ›
Edwin ter Braak
Edwin ter Braak
Technisch Accountmanager bij Schipper Technisch Handelsbureau
Training De vakman als accountmanager
“De rollenspellen waren voor mij heel leerzaam. Het is een mooie methode om mee te oefenen, en je wordt uit je ‘comfort zone’ gehaald, wat...
Lees het verhaal van
Edwin ›
Niels Burema
Niels Burema
Accountmanager bij Hypex Electronics BV
Opleiding Accountmanagement A
“Ik kijk nu verder naar de toekomst. Dankzij de opleidingen die ik bij IMK heb gevolgd, zijn we nu een Sales & Marketing plan aan...
Lees het verhaal van
Niels ›
Robert van Dok
Robert van Dok
Accountmanager bij HIGH SECURITY international
Training De vakman als accountmanager
Mijn gesprekken lopen beter, omdat ik mensen nu sneller kan inschatten die anders zijn dan ik. Ik begrijp waarom die ander op een bepaalde manier...
Lees het verhaal van
Robert ›
Koen van Gurp
Koen van Gurp
Inside Sales Support bij Avnet Abacus
Training Commerciële binnendienst
Ik heb de les als prettig, persoonlijk, ongedwongen en als praktijkgericht ervaren. Dit komt zeker mede door onze goede trainer die we voor de klas...
Lees het verhaal van
Koen ›
Jasper Vernes-Sewratan
Jasper Vernes-Sewratan
Internal Sales Representative bij Camfil
Training Commerciële binnendienst
“Door deze training heb ik prettigere commerciële gesprekken met klanten. Dat komt met name doordat ik beter naar mijn klanten luister en doorvraag. Met deze...
Lees het verhaal van
Jasper ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.