Inleiding Regie eigen vitaliteit en inzetbaarheid

Veel medewerkers voelen zich regelmatig moe en overprikkeld. Regie hebben over je (werk)leven heeft in onze moderne tijd nogal wat uitdagingen. Altijd bereikbaar zijn, topprestaties leveren op het werk, aandacht voor het gezin, partner, vrienden en jezelf. De balans vinden is best lastig. Dus hoe ga je terug naar een energieke organisatie, met sterke en fitte medewerkers die bereid zijn zich in te spannen? Dat lukt zodra medewerkers regie nemen over hun eigen loopbaan. Zij blijven dan beter in balans, nu en in de toekomst.

Voor wie?

Deze training is een aanrader als je wilt werken aan je eigen vitaliteit in jouw werk en privéleven. De training helpt je om zelf regie te nemen over je inzetbaarheid, op korte en lange termijn.

Wat ontwikkel ik?

Je leert jouw energiebronnen effectiever te gebruiken, prioriteiten te stellen en voldoende energie te houden. Je krijgt inzicht in je eigen valkuilen en je kunt bewuster kiezen hoe je daarmee om wilt gaan. Je krijgt meer inzicht in wat jij écht belangrijk vindt. Je ontdekt waar je energie van krijgt, en ook waar je energie lekt.

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Programma

 • Motivatie en inspiratie in je werk
 • Van werkdruk naar vitaliteit
 • Inzicht in inzetbaarheid
 • Toekomstperspectief en loopbaan
 • Ontspannen werken en leven
 • Gezond leven en werken
 • Leefstijlonderwerpen; gezonde voeding, beweging, slaap en ontspanning, stress
 • Zicht op je eigen energiebalans
 • Het vergroten van je regie
 • Goede balans tussen werk en privé
 • Prioriteiten stellen
 • Valkuilen en belemmerende overtuigingen
 • Bepalen van je eigen doelen en waarden

Sluit dit aan bij de leerwensen binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op.

Of misschien past deze training bij jou?

Zoek je een training waarbij je breder aan de slag gaat met regie over jouw eigen leven? Dan is de open programma training Persoonlijk leiderschap wat voor jou. In die training leer je jezelf kennen, jouw authentieke weg te volgen en je dus niet te laten leiden door jouw omgeving of de omstandigheden. Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag, bewuste keuzes te maken en zowel in werk als privé krachtiger in het leven te staan. Kijk bij Persoonlijk leiderschap voor meer informatie.

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Deze training is alleen beschikbaar als maatwerktraining. Klik hier voor meer informatie.

Wil je van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@IMKopleidingen.nl

Leren doe je niet alleen in een leslokaal

Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen jouw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Trainer Christine legt het hieronder uit.