0172 - 42 34 56

Cursus Praktisch reorganiseren

Ontwikkel praktische vaardigheden voor een effectieve reorganisatie en bied cruciale input voor sociaal plannen, personeelsplanning en het begeleiden van medewerkers in moeilijke tijden.

Icoon trainingsduur 2 dagen
Icoon agenda Op aanvraag
Icoon prijs Prijs op aanvraag
Icoon doorsturen Stuur door per e-mail
Cursus Praktisch reorganiseren uit noodzaak - IMK Opleidingen
Inhoud
Programma
Investering
Veelgestelde vragen
Incompany
Inschrijven

Programma

Planning en wetgeving

 • Reorganisatieplan, sociaal plan
 • Reorganisatieproces en juridische aspecten
 • Berekeningen maken op basis van een personeelsplanning

Communicatie

 • Aanzegging en begeleiding van medewerkers
 • Effectieve gespreksvoering
 • Het formuleren van de juiste communicatieboodschap(pen)

Ongelimiteerd herhalen

Tijdens het volgen van een opleiding, training of cursus krijg je veel nieuwe indrukken en ideeën. Bij IMK Opleidingen gaan we voor een volledige ontwikkeling van jouw inzichten en vaardigheden. Daarom mag je deze cursus zo vaak herhalen als je wilt. Sommige deelnemers vinden het prettig om na een maand hun cursus nog eens te herhalen, anderen willen graag een opfrissing na een jaar. Je betaalt alleen de locatiekosten en eventueel vernieuwd lesmateriaal. Kortom: het lesgeld laten we achterwege.

Meer informatie vind je op www.imkopleidingen.nl/praktische-informatie/ongelimiteerd-herhalen

Data & locaties

De cursus heeft op dit moment (nog) geen cursussdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Deze training is alleen beschikbaar als maatwerktraining. Klik hier voor meer informatie.

Wil je van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@IMKopleidingen.nl

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Inleiding Praktisch reorganiseren

Welke cruciale rol kunnen HR adviseurs en leidinggevenden pakken als een bedrijf in zwaar weer zit? Terwijl directies op zoek gaan naar meer omzet, samenwerkingspartners of kostenreductie, kun jij belangrijke kennis en data inzetten om het bedrijf door een mogelijke reorganisatie heen te helpen. Denk aan het geven van input voor een sociaal plan of personeelsplanning, of het afscheid nemen en herplaatsen van medewerkers. In deze praktijkgerichte cursus leer je hoe je optimaal inspeelt op mogelijkheden en valkuilen tijdens een reorganisatie.

Voor wie?

HR professionals, directeuren van kleine organisaties zonder HR afdeling, leidinggevenden of andere medewerkers die een rol hebben bij de uitvoering van reorganisaties.

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Incompany

Samen met collega’s praktische kennis opdoen over reorganisaties? Overweeg dan onze incompany cursus Praktisch reorganiseren. De trainer komt naar jullie bedrijfslocatie, of een andere locatie naar keuze, en verzorgt de cursus speciaal voor jullie organisatie.

Tijdens de incompany cursus passen we de inhoud volledig aan op de specifieke behoeften en situaties binnen jullie organisatie. Dit bespreken we vooraf tijdens een oriënterend gesprek. Door te werken met praktische voorbeelden uit jullie eigen werkpraktijk wordt het leren niet alleen interessanter, maar blijven de aangeleerde kennis en vaardigheden ook beter hangen.

Neem voor meer informatie een kijkje op onze incompany-pagina of neem direct contact op.

Praktisch reorganiseren fabriek vol naar leeg - IMK Opleidingen

Wie is mijn trainer?

Tijdens deze tweedaagse cursus word je begeleid door een praktijkgerichte trainers die veel ervaring heeft met het ondersteunen van reorganisaties bij uiteenlopende bedrijven. Onze trainers weten hun (juridische en HR-) kennis goed te vertalen naar praktische inzichten en vaardigheden, waar deelnemers direct mee aan de slag kunnen.

Wat ontwikkel ik?

Je ontwikkelt een eigen visie op jouw rol en taak en leert die rol proactief te pakken. Je leert de beschikbare tools om te zetten in concrete actieplannen, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan een effectieve reorganisatie. Na afloop heb je:

 • Overzicht van alle stappen en acties in het reorganisatieproces
 • Inzicht in de belangrijkste valkuilen en mogelijkheden van reorganisaties
 • Kennis van de belangrijkste juridische aspecten (Wet Werk en Zekerheid en Wet Melding Collectief Ontslag)
 • Inzicht in de (wettelijke) ruimte om in te spelen op de eigen praktijk (zoals het willen behouden van de juiste mensen)
 • Ideeën voor het positief stimuleren van medewerkers tot outplacement/van-werk-naar-werk
Competenties
Organisatiesensitiviteit
Organisatiesensitiviteit betekent dat je begrijpt hoe jouw acties invloed kunnen hebben op de organisatie.
Plannen en organiseren
Plannen en organiseren betekent dat je goed kunt bedenken hoe je iets kunt uitvoeren en wat er nodig is om dat te doen.
Oordeelsvorming
Oordeelsvorming betekent dat je goed kunt bepalen wat de beste keuzes of beslissingen zijn op basis van informatie die je hebt.
Tact/sensitief gedrag
Tactvol of sensitief gedrag betekent dat je rekening houdt met de gevoelens en behoeften van anderen en respectvol en begripvol met hen omgaat. Je communiceert en handelt op een manier die de relatie bevordert en eventuele spanningen vermindert.
Beïnvloeden
Beïnvloeden betekent dat je anderen kunt motiveren om hun mening, houding of gedrag te veranderen.
Video thumbnail for youtube video h2b_onlo3jy

Inzicht in taken en mogelijkheden

Tijdens de cursus Praktisch reorganiseren leer je alles over de betreffende wet en regelgeving. Ook ga je aan de slag met de toepassing van een sociaal plan, herplaatsmogelijkheden en het voeren van effectieve gesprekken in jouw team of organisatie. Je maakt kennis met praktische modellen die je kunt gebruiken bij iedere reorganisatie. Ook krijg je handvatten om de communicatie goed (tijdig, respectvol en duidelijk) in te richten. Dit alles is ook goed bruikbaar bij een doorstartscenario. De trainer zet veel praktijkvoorbeelden in om jou een helder beeld te geven van de verschillende rollen en taken die je kunt pakken.

Onze aanpak

Leren doe je volgens ons niet alleen tijdens de cursus, maar zeker ook in de praktijk. Daarom ga je na jouw inschrijving direct online aan de slag met voorbereidingsopdrachten. Tijdens de training is er veel interactie met de trainer en de andere deelnemers. Om het geleerde te borgen, kun je tot twaalf maanden na de start van de training contact onderhouden met de trainer en de andere deelnemers.

Praktijkcoaching | IMK Opleidingen

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Ontdek Praktijkcoaching
Verbeter je team en ontwikkel jezelf!

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Organisatie versterken - IMK Opleidingen
Maatwerk trainingen Ontdek de kracht van op maat gemaakte incompany trainingen
Formulier - Checklist - Grijs - IMK Opleidingen
Download flyer Download hier gratis de flyer van de cursus Praktisch reorganiseren
DISC geel - IMK Opleidingen
Studieadvies op maat Vraag een gratis adviesgesprek aan

Veelgestelde vragen over de cursus Praktisch reorganiseren

Wil je sparren over de mogelijkheden van de incompanytraining Praktisch reorganiseren?  Onze maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar via 0172 – 42 34 56.

Hoe lang duurt een training?

De meeste trainingen duren 2 dagen. Maar het voordeel van een incompany training is dat je de training helemaal op maat kan maken. Wil je er bijvoorbeeld nog een dag bij of juist een dag af. Bespreek dit van tevoren met de trainer, dan doen wij een voorstel op maat.

Waarom is de prijs op aanvraag?

Dit is een incompany training. Dat betekent dat de training aangepast kan worden op de wensen van jullie organisatie. Aan de hand van jullie wensen maken we een offerte en dus een prijs op maat.

Wat is het verschil tussen een maatwerktraining en incompany training?

Een maatwerktraining is op maat gemaakt voor jouw organisatie. Je hoeft je hierin niet te houden aan onze vooraf bedachte programma’s. Een maatwerktraining is altijd incompany, ook wel in-house genoemd. Oftewel, deze training wordt gegeven op een door jou gekozen locatie. Onze incompany trainingen passen we vaak ook aan jouw organisatie aan. De termen incompany, in-house en maatwerktraining worden vaak door elkaar gebruikt.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

  Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.