Alain Camonier – IMK opleidingen
Functie Trainer
Specialisatie Arbeidsrecht en HR
"Doordat ik werkzaam ben in het arbeidsrecht, begrijp ik precies wat deelnemers meemaken."

Hallo! Ik ben Alain Camonier, naast docent bij IMK Opleidingen ben ik in het dagelijks leven advocaat arbeidsrecht. Ik ben van jongs af aan altijd geïnteresseerd geweest in recht en in mensen. Arbeidsrecht is hierom voor mij de perfecte combinatie.

Mijn passie

Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht, ontslagkwesties en internationale HRM-vraagstukken. Ik deel deze kennis graag, zodat anderen daar - binnen de eigen organisatie - hun voordeel mee kunnen doen.

Mijn aanpak

Ik ben altijd nieuwsgierig waar de deelnemers zelf tegenaan lopen en hoe ze daar mee omgaan. Doordat ik dagelijks aan het werk ben als advocaat in het arbeidsrecht, snap ik precies wat ze meemaken. Hun ervaringen werk ik uit tot casus, zodat de praktijkvoorbeelden voor hen echt herkenbaar zijn en ze hier concreet mee vooruit kunnen. Op die manier neem ik ze mee door het hele arbeidsrecht, van sollicitatie tot ontslag en alles wat daar tussen zit. En dan lukt het me om ze nog enthousiast te krijgen ook.

Belangrijk is voor mij

Hoe beter je de mens kent achter de organisatie, hoe beter je kan adviseren. Daarom zijn de cursussen bij IMK Opleidingen zo waardevol. Je leert niet alleen het vakgebied beter begrijpen maar ook de mensen die daarin werkzaam zijn.