9 juni 2021

Vakantie? Heerlijk even weg! Juist voor of na je vakantie kun je extra stress ervaren: vakantiestress. Klinkt het herkenbaar? Vakantiestress kan iedereen overkomen. In dit artikel lees je alles over de valkuilen en tips voor alle DISC-stijlen.

Pion D DISC- IMK Opleidingen

D-Stijl

Valkuilen:

Jouw valkuil is overhaast en niet uitgerust vertrekken. Dat is geen goede start van de vakantie. Ook het streven naar ‘de perfecte vakantie’ kan veel vakantiestress opleveren.

Tips:

Verwacht niet te veel van de vakantie. Je zult zien dat er altijd wel iets is wat tegenvalt. Doe lekker waar je zin in hebt en relax. En doe de e-mail in de ban!Pion I DISC - IMK Opleidingen

I-Stijl

Valkuilen:

Jouw valkuil is dat wanneer je de vakantie slecht voorbereidt, je voor jouw gevoel al 1-0 achter staat. Tijdens de vakantie kunnen er opgestapelde privéproblemen uitkomen of die sluimerende verkoudheid is dan echt niet meer tegen te houden.

Tips:

Wanneer dit gebeurt, is ‘geen actie’ de beste reactie. Het kan gebeuren. Geen stress, het komt goed! Leuk restaurant vanavond?

Pion S DISC - IMK opleidingen

S-Stijl

Valkuilen:

Voor jou is vakantie een grote verandering, dit levert stress op. Vooral vooraf!

Tips:

Let erop dat je niet degene bent die alles moet regelen. Delegeer. En denk ook een beetje aan jezelf. Pas je niet alleen maar aan anderen aan. Het is ook jouw vakantie!

C-Stijl

Pion C DISC - IMK Opleidingen

Valkuilen:

Jouw valkuil is een te druk werkschema vlak voor de vakantie, dit kan veel stress geven.

Tips:

Stress voor vertrek? Acclimatiseer de eerste dagen van de vakantie en geniet dan lekker. Vertrek niet gelijk de eerste vrije dag op vakantie, maar blijf nog een paar dagen thuis. Maak ook een zachte landing. Neem enkele dagen vrij na terugkomst. Zonder agenda.

Meer weten over jouw profiel?

  • Wat is jouw natuurlijke manier van doen?
  • Wat is jouw communicatiestijl?
  • Wat zijn jouw onbewuste drijfveren?
Maak hier jouw gratis Q4 DISC gedragsanalyse

Tijdens onze trainingen en opleidingen krijg je inzicht in jouw eigen gedrag en in dat van anderen. Dat doen we met het DISC-model en het Q4 DISC profiel. Meer weten? Lees hier hoe het profiel in de praktijk wordt toegepast.

Persoonlijk advies

Neem contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56. Ze adviseren je graag.

DISC gedragsprofiel - kwadranten - IMK opleidingen

Bron: onze samenwerkingspartner Q4 Profiles