17 januari 2018

Hoe delegeren de verschillende stijlen? Wat zijn de grootste sterkten? En welke valkuilen liggen op de loer?

D-StijlPion D DISC- IMK Opleidingen

Het daadwerkelijk delegeren is niet moeilijk voor een D-stijl. Maar dat is niet ‘over de schutting gooien’. Vooral instrueren is een valkuil. Maak hier tijd voor. Anders komt het als een boemerang weer terug.

I-StijlPion I DISC - IMK Opleidingen

Wees duidelijk als je iets delegeert. Mensen stimuleren en enthousiasmeren zit wel goed. Maar is het nu wel duidelijk dat zij het moeten doen? En weten ze precies wat van hen verwacht wordt? Volg dit goed op.

S-StijlPion S DISC - IMK opleidingen

Delegeren betekent dat iemand anders het doet… Nu maar ook in de toekomst. Denk daarom niet bij het maken van een instructie of het begeleiden, laat ik het dan ook meteen maar even zelf doen. Of helpen.

C-StijlPion C DISC - IMK Opleidingen

Ja, je kunt het beter en je maakt geen fouten. Maar niet alles kan op jouw bord blijven dus delegeer. Instructie is geen probleem maar geef de ander ook vertrouwen, stimuleer. Goed gedaan in plaats van het kan beter…


Wat is uw natuurlijke manier van doen?
Wat is uw communicatie stijl?
Wat zijn uw onbewuste drijfveren?

Maak hier jouw gratis Q4 DISC gedragsanalyse

Tijdens onze trainingen en opleidingen krijgt u inzicht in uw eigen gedrag en in dat van anderen door middel van het Q4 DISC profiel. Meer weten? Lees hier meer informatie over het DISC-model en hier hoe het profiel in de praktijk wordt toegepast. Of bekijk onze trainingen over DISC.

Persoonlijk advies

Neem contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56. Ze adviseren u graag.

DISC gedragsprofiel - kwadranten - IMK opleidingen

Bron: onze samenwerkingspartner Q4 Profiles