Cursus Arbeidscontracten, Arbeidsrecht en Ontslag

Cursus Arbeidscontracten, arbeidsrecht en ontslag

Zekerheid door het correct toepassen van (nieuwe) wetgeving

PDF downloaden Download PDF
Ervaringen delen en op de hoogte blijven? Sluit je aan bij de LinkedIn groep

Inleiding Arbeidscontracten, arbeidsrecht en ontslag

AA_150px

Wetgeving rond het arbeidsrecht wijzigt voortdurend. Als HR-medewerker moet u niet alleen op de hoogte zijn van alle hr ontwikkelingen, actualiteiten en wijzigingen, het is ook belangrijk dat u weet wat de wetgeving concreet voor uw organisatie betekent. Voldoet het HR huidige beleid? Na deze praktijkgerichte cursus Arbeidscontracten, arbeidsrecht en ontslag weet u uw actuele kennis effectief toe te passen. Sluit dit aan bij uw leerwensen? Schrijf u direct in.

Voor wie?

De cursus Arbeidscontracten, arbeidsrecht en ontslag is bestemd voor iedereen die op de hoogte moet zijn van de wijzigingen in het arbeidsrecht en ontslagrecht werknemers. Deelnemers aan deze cursus zijn werkgevers, hoofden personeelszaken, medewerkers die verantwoordelijkheid dragen voor arbeidscontracten opstellen, voorzitters en leden van de ondernemingsraad (OR).

Wat leer ik?

De cursus Arbeidscontracten, arbeidsrecht en ontslag is een ideale opfriscursus HRM, waar u antwoord krijgt op uw vragen over de toepassing en invulling van de verschillende soorten arbeidscontracten. U krijgt informatie en voorbeelden waarmee u kunt nagaan of u de zaken in uw organisatie op de juiste wijze hebt geregeld. U ontvangt uitleg over de nieuwe regels in de arbeidswetgeving, de gevolgen en hoe u hiermee kunt omgaan. Na deze cursus bent u weer volledig op de hoogte.

Onze aanpak

Leren doet u volgens ons niet alleen in een leslokaal. Daarom gaat u meteen na uw inschrijving aan de slag met lesmateriaal en maakt u uw leerwensen kenbaar, via ons online leerplatform.

De cursus zelf is bijzonder praktijkgericht en interactief. Bij elk programmaonderdeel staat de link tussen de regels en toepassing ervan in de praktijk van de deelnemers centraal. De opdrachten, discussies, ervaringsuitwisseling en naslagwerk met voorbeeldcontracten, – regelingen en -brieven maken het leerproces waardevol.

Om de nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kunt u tussentijds en tot twaalf maanden na afloop contact onderhouden met de trainer en andere deelnemers. 

Wie is mijn trainer?

Onze trainers hebben een specialistische kennis op dit vakgebied, gekoppeld aan praktische ervaring met de toepassing van arbeidsrecht. Zij zijn dagelijks betrokken bij de opstellen van contracten, het adviseren ten aanzien van arbeidsvoorwaarden, reglementen en vraagstukken op het terrein van ziekteverzuim en ontslag.

Aanvullende informatie

IMK Opleidingen heeft voor HR professionals de unieke opleidingen met diploma Human Resource Management A en Human Resource Management B ontwikkeld. Wellicht is dit ook interessant voor u of uw collega’s.

Wilt u persoonlijk advies? Onze studieadviseurs staan graag voor u klaar via 0172 – 42 34 56.

Ervaringen van deelnemers

PDF downloaden Download PDF