0172 - 42 34 56
Training ondernemingsraad | IMK Opleidingen

Training ondernemingsraad

De ondernemingsraad speelt een grote rol bij het succesvol zijn van een bedrijf. Tegenwoordig gaat de rol van een ondernemingsraad verder dan opkomen voor de belangen van het personeel. Hun allergrootste belang is dat het bedrijf blijft bloeien. Als lid van de ondernemingsraad is het dus ook belangrijk om naast het behartigen van belangen mee te denken over juridische, financiële en economische onderwerpen. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daar kan een training ondernemingsraad je bij helpen! Wil je graag weten welke training ondernemingsraad het beste past bij jouw leerdoelen? Neem dan contact op met onze studieadviseurs.

Trainingen

Bekijk meer >

ondernemingsraad

Praktijkgerichte training ondernemingsraad

Je bent gekozen als lid van de ondernemingsraad. En wat nu? Na het volgen van een van onze praktijkgerichte trainingen voor de ondernemingsraad ben jij in staat om het geleerde gelijk toe te passen in de praktijk. Je kan dus onmiddellijk na de training ondernemingsraad aan de slag met jouw nieuwe opgedane kennis en ervaring.

Zo kun je na het volgen van de training Actief en effectief in de OR direct aan de slag met OR-taken en OR-bevoegdheden. Wanneer je als startend OR-lid praktische basiskennis wilt vergaren om de nieuwe OR-functie optimaal te vervullen en de balans te vinden tussen personeelsbelangen en bedrijfsbelangen, past deze ondernemingsraad training uitstekend bij jou. Ook past de training goed bij nieuw gevormde OR’s, om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan.

Ook hebben wij de praktijkgerichte training Effectief communiceren voor OR-leden. Tijdens deze training staat het effectief communiceren met zowel de achterban, de bestuurder als elkaar centraal. Want laten we eerlijk zijn, je kan niet iedereen op eenzelfde manier benaderen. Na het volgen van de training ben jij in staat om de belangen van medewerkers te vertegenwoordigen in de ondernemingsraad en weet jij de conclusies vervolgens te vertalen naar het bestuur en de achterban.

Cursus voor de ondernemingsraad bij reorganisatie

Krijg je als ondernemingsraad te maken met een reorganisatie? Dat is een flinke klus. Bereid je goed voor door de cursus OR en reorganisatie te volgen. Na deze 1-daagse cursus heb je een uitgebreide gereedschapskist, waarin alles zit wat je nodig kan hebben bij het vervullen van jullie rol als OR tijdens een reorganisatie.

Actief en effectief in de OR – IMK Opleidingen

Met deze OR-puzzel krijg je écht inzicht in jouw OR-team

Vraag hier de OR-puzzel aan
OR-model puzzel OR trainingen IMK Opleidingen

Praktijkgericht ondernemingsraad trainingen

Een ondernemingsraad training van IMK Opleidingen kenmerkt zich door de praktijkgerichte aanpak. Samen met de trainer en de andere deelnemers ga je aan de slag met praktijkoefeningen, rollenspellen en persoonlijke casussen. Dat zorgt voornamelijk voor herkenbaarheid, waardoor je het geleerde een stuk sneller kan borgen. Neem gerust vrijblijvend contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over onze ondernemingsraad trainingen.

Maatwerk ondernemingsraad training

Al onze opleidingen en trainingen maken wij indien gewenst geheel als incompany maatwerktraining. Vooraf bespreken we samen de wensen en behoeftes, zodat het leertraject geheel passend is bij de situatie, de organisatie en de leerdoelen. Een incompany training is daarmee een effectieve manier om ervoor te zorgen dat iedereen hetzelfde doel voor ogen krijgt. Neem contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken voor jouw ondernemingsraad.

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Welke training is geschikt voor nieuwe leden van een ondernemingsraad?

Nieuwe leden adviseren wij de training Actief en effectief in de OR. In één cursusdag leer je het doel en de inhoud van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) en leer je de belangrijkste kennis en vaardigheden om jouw functie als OR-lid effectief uit te voeren.

Welke trainingen zijn er voor ervaren leden van de ondernemingsraad?

Ervaren leden kunnen zich verder ontwikkelen door specifieke kennis en vaardigheden op te doen. Zo bieden we de training Effectief communiceren voor OR-leden aan waarbij de communicatie onderling, met bestuurder en de achterban wordt verbeterd. Of de cursus Arbo op orde in de OR, waarin we inzoomen op de juiste arbeidsomstandigheden. Bekijk het complete trainingsaanbod op onze website.

Is een ondernemingsraad training op maat mogelijk?

Absoluut! Al onze trainingen zijn op maat te maken zodat ze aansluiten bij de wensen en doelen van jouw ondernemingsraad. Bijkomend voordeel is dat meteen alle neuzen dezelfde kant op staan en ieder lid van de ondernemingsraad weet wat er staat te gebeuren.

Trainingen

Bekijk meer >

ondernemingsraad

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4637 beoordelingen

8 / 10
14 december 2023
Lisa Galama
Training Actief en effectief in de OR
Enthousiaste trainer, weet wanneer een onderwerp is afgerond en het tijd is om door te gaan naar het volgende.
8 / 10
14 december 2023
Michel vd Werken
Training Actief en effectief in de OR
Heldere training, duidelijk antwoord op vragen van toepassing binnen eigen OR.
9 / 10
20 april 2023
Mark Rutten
Training Actief en effectief in de OR
Leuke en deskundige trainer. Goede balans tussen theorie en praktijk.
9 / 10
20 april 2023
Marieke van den Heuvel
Training Actief en effectief in de OR
Heldere praktijkgerichte aanpak met een goede opzet. Betrokken en kundige trainer waar ik veel van heb geleerd.
9 / 10
20 april 2023
Pieter Hogervorst
Training Actief en effectief in de OR
Duidelijke theorie en praktijk voorbeelden, goed overgebracht door de trainers.
10 / 10
27 maart 2023
Cleo Reijling
Cursus Financieel inzicht in de OR
Het was een fijne en leerzame dag. Veel kans om vragen te stellen en de inhoud was wat ik had verwacht. Inhoudelijk veel kennis, goede...
8 / 10
14 december 2022
Maurice Kolen
Cursus Financieel inzicht in de OR
Duidelijke uitleg van een gedreven docent. Goed op de hoogte van alle financiële zaken en geduldig met gestelde vragen.
8 / 10
14 december 2022
Ron van Elderen
Cursus Financieel inzicht in de OR
Er zit veel meer in de bedrijfscijfers dan je oorspronkelijk zou denken. Je hebt deze basis kennis zeker nodig.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Zij-instroom in de techniek

Werkplekleren & Opleiden

Zij-instroom in de techniek succesvol organiseren
Zij-instromers zijn dé oplossing voor het groeiende personeelstekort in de technische sector. We leggen uit hoe je meer instromers aantrekt én behoudt.
Nieuws
Persoonlijke ontwikkeling tips - IMK Opleidingen

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

10 persoonlijke ontwikkeling tips voor op je werk en privé
Werken aan je persoonlijke ontwikkeling betekent werken aan jezelf. Je verbetert je zwakke punten en ontdekt je talenten. In dit artikel delen we onze tips.
Nieuws
Effectief beïnvloeden - IMK Opleidingen

Projectmanagement

Effectief beïnvloeden met deze strategieën en gespreksstijlen
Om stakeholders mee te krijgen, is het soms nodig om ze te overtuigen van jouw visie. Beïnvloeden noemen we dit ook wel. Zo pak je het effectief aan.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.