Inleiding training Klantgericht werken en doen

Klantgedreven medewerkers denken proactief mee met de klant, anticiperen op latente behoeften en zoeken ongevraagd naar alternatieven om de dienstverlening te optimaliseren. Door deze training zien medewerkers hoe leuk en belangrijk het is om klantgericht te zijn en leren ze dit toe te passen in hun werk.

Voor wie is de training Klantgericht werken en doen?

Deze training is bedoeld voor alle medewerkers die te maken hebben met klanten, maar die zich niet direct met de verkoop bezighouden. Bijvoorbeeld medewerkers van de binnendienst, balie, secretariaat, administratie, facilitair, magazijn, chauffeurs en monteurs.

Wat ontwikkel ik?

Je krijgt inzicht in het belang en het plezier van service en klanttevredenheid. Je gaat aan de slag met denken en handelen vanuit het perspectief van de klant en je leert anticiperen op hun behoeften. “De uitdaging is niet dat je vriendelijk naar klanten kijkt, maar dat klanten vriendelijk naar jou kijken, omdat ze zo van de goede service hebben genoten.” (Uit: Kruip in de huid van de klant, Jonathan Kitching).

Overige informatie

Wil jij van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jouw organisatie? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar support@IMKopleidingen.nl.

Programma

  • Beeldvorming in de organisatie over klanten
  • Klantgerichte attitude
  • Verbale en non-verbale communicatie
  • Inzetten van vakdeskundigheid
  • Inleven in belevingswereld en behoeften van de klant
  • Omgaan met klachten, emoties en gevoeligheden
  • Wat gaan we nu in de praktijk anders doen?

Gerelateerde trainingen

Bekijk alle ‘Training Klantgerichtheid & Sales’ opleidingen en trainingen

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Wil je van gedachte wisselen of deze training past bij de ontwikkelbehoefte van jullie organisatie? En wil je weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs voor een oriënterend gesprek. Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@imkopleidingen.nl.

Overige informatie

Onze aanpak

Leren doe je volgens ons niet alleen in een leslokaal. Daarom ga je na jouw inschrijving meteen online aan de slag met voorbereidingsopdrachten. De training zelf is interactief en je leerproces persoonlijk en praktijkgericht. Om het geleerde te borgen, kun je tot twaalf maanden na de start van de training contact onderhouden met de trainer en de andere deelnemers.