Als voorman heb je een belangrijke rol. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen en motiveren van een team en het bewaken van de voortgang en kwaliteit van projecten. Om deze taken goed uit te kunnen voeren zijn nieuwe vaardigheden nodig op het gebied van leiderschap, communicatie en organisatie. Of je nu net begint of al jaren ervaring hebt, een opleiding, training of cursus is voor de ambitieuze voorman altijd een goede investering!

trainingen en opleidingen

Opleiding voor aankomende voorman

Als nieuwe voorman (of voorvrouw) zul je ongetwijfeld voor de nodige uitdagingen komen te staan. Waar je voorheen vooral bezig was met je eigen taken als vakspecialist, ben je nu verantwoordelijk voor het aansturen van een team en het behalen van bedrijfsdoelstellingen. Dit vergt niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ook een andere mindset. Je leert er alles over tijdens de training Starten met leidinggeven.

Ontwikkel jezelf als ervaren meewerkend voorman

Heb je al enige ervaring in je rol als voorman, maar wil je jezelf graag verder ontwikkelen? Wil je bijvoorbeeld van de laatste kennis en inzichten gebruikmaken en nieuwe vaardigheden ontwikkelen om meer uit je team te halen? Ook als ervaren meewerkend voorman heeft een cursus of training volgen zo zijn voordelen.

Tijdens de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer leer je verschillende leiderschapsstijlen kennen en ontdek je welke stijl bij jou (en je team) past. Of pak het grondig aan, volg de opleiding Middle Management A en ontwikkel de leiderschapsvaardigheden die van pas komen in je nieuwe functie. Speciaal voor medewerkers die doorgegroeid zijn naar een leidinggevende functie.

Train de trainer - IMK Opleidingen

Vraag hier de whitepaper '9 praktische tips voor de leidinggevende' aan

Whitepaper aanvragen
Leidinggeven tips - Whitepaper - IMK Opleidingen

Essentiële vaardigheden ontwikkelen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je rol als voorman al helemaal eigen hebt gemaakt, maar worstelt met specifieke vaardigheden of teameigenschappen. Leer bijvoorbeeld effectief leidinggeven aan een divers team in de training Leidinggeven aan verschillende generaties en culturen. Of ontdek hoe je nieuwe teamgenoten die nog veel moeten leren, het beste kunt coachen tijdens de training Coachend leidinggeven.

Voorman opleiding op maat

Als technisch voorman ben je ongetwijfeld onderdeel van een team met collega-voormannen die dezelfde uitdagingen tegenkomen als jij. Om gezamenlijk aan jullie ontwikkeling te werken, bieden we op maat gemaakte trainingen, cursussen of opleidingen aan speciaal voor meerdere voormannen binnen één organisatie. De inhoud en voorbeelden stemmen we af op jullie leerwensen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Operationeel leidinggeven - IMK Opleidingen

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Hoe word je een goede voorman?

Om een goede voorman te worden is het belangrijk om te beschikken over goede communicatieve vaardigheden, leiderschapskwaliteiten en het vermogen om prioriteiten te stellen en beslissingen te nemen. Het volgen van een training of opleiding op het gebied van leidinggeven kan hierbij helpen. Daarnaast is het belangrijk om ervaring op te doen in het vakgebied en feedback te vragen van je teamleden om jezelf verder te ontwikkelen.

Wat zijn de verantwoordelijkheden van een voorman?

Een voorman is verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van een team van medewerkers om ervoor te zorgen dat werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd. Ook werkt hij zelf mee. Daarnaast is een voorman verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van het werk, het inplannen van werkzaamheden en het toezien op de naleving van veiligheidsvoorschriften.

Welke opleiding heb je nodig om voorman te worden?

Er is geen specifieke opleiding vereist om voorman te worden, maar het is wel aan te raden om ervaring op te doen in het vakgebied en eventueel een training of opleiding te volgen op het gebied van leidinggeven.

Gerelateerde

trainingen en opleidingen

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4561 beoordelingen

9 / 10
14 februari 2024
Sander De Boer
Opleiding Middle Management A
Interactief en veel praktijkvoorbeelden besproken van de trainer en cursisten. Dit maakt het leren makkelijker omdat je het goed kan vergelijken met je eigen situatie.
8 / 10
14 februari 2024
Suzanne Grigorian
Opleiding Middle Management A
Ontzettend leerzaam, zeker doen, een hele goede voor je persoonlijke ontwikkeling!
9 / 10
13 februari 2024
Michel Tromp
Training Werkplekbegeleider
Zeer leerzaam. Het helpt je te groeien. Een echte aanrader.
10 / 10
13 februari 2024
Enthony Martien
Training Werkplekbegeleider
Deze training is zo leerzaam en hier heb je zeker veel voor je dagelijkse werk als werkvloer begeleiding. Ik raad het van harte om te...
10 / 10
08 februari 2024
Daniel Keijzer
Opleiding Middle Management A
Dit is een goede opleiding om jezelf te kunnen ontwikkelen om een rol als leidinggevende te kunnen vervullen.
9 / 10
08 februari 2024
Stefan Smulders
Opleiding Middle Management A
Heel leerzaam, de aanpak van de trainer Biance was heel duidelijk en leuk.
10 / 10
06 februari 2024
Grazyna Janik
Opleiding Middle Management A
Super leerzaam. De trainer kon alles goed en rustig uitleggen. Ik kon goed àlles volgen en begrijpen.
9 / 10
06 februari 2024
Remy Verkade
Opleiding Middle Management A
Het is een proactieve cursus waarin de theorie direct in de praktijk wordt gebracht door oefeningen. Hierdoor wordt het ook makkelijker om het in het...

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Incompany training kosten - IMK Opleidingen

Maatwerktraining

Wat zijn de voor- en nadelen van een incompany training?
Een incompany training wordt alleen aan medewerkers van jouw organisatie gegeven en volledig afgestemd op jullie wensen. Maar er zijn ook nadelen.
Nieuws
Als ik vooraf had geweten dat dit het resultaat zou zijn had ik meteen getekend - IMK Opleidingen

Maatwerktraining

“Als ik vooraf had geweten dat dit het resultaat zou zijn, had ik meteen getekend”
Geert Peters van Hutchinsons Port vertelt over de resultaten van de maatwerktrainingen van IMK Opleidingen. “Het heeft ons meer opgeleverd dan verwacht.”
Nieuws
Stagiair aannemen - IMK Opleidingen

Werkplekleren & Opleiden

Stagiaire aannemen na de stageperiode: waar moet je op letten?
Soms tref je een stagiaire die je het liefste direct wilt aannemen. In dit artikel lees je over de voordelen en de valkuilen die er natuurlijk ook zijn.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Liza Kollenburg
Liza Kollenburg
Leidinggevende
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik klink nu misschien als een oude taart, maar 15 jaar geleden ging leidinggeven echt anders. De laatste tijd is het team gegroeid en ik...
Lees het verhaal van
Liza ›
Ruth Jochems
Ruth Jochems
Praktijkbegeleider
Cursus Praktijkopleider
“Gemiddeld werk ik elke maand twee nieuwe medewerkers in, en meestal begeleid ik ook nog stagiairs”, vertelt Ruth. “En dat is echt pompen! Wij zijn...
Lees het verhaal van
Ruth ›
Stephan Baas
Stephan Baas
Teamleider verspaning bij Feyter Industrial Services B.V.
Opleiding Middle Management A
“Vroeger keek ik vooral naar het team onder me, maar nu zie ik hoe de organisatie werkt als geheel. Ik zie de rol van de...
Lees het verhaal van
Stephan ›
Gracia Marica-Lont
Gracia Marica-Lont
Assistent Coordinator Telcentrale bij Brinks Solutions Nederland B.V.
Opleiding Middle Management A
“In alles wat ik nu doe als leidinggevende, ben ik zelfverzekerd. Dankzij de training zie ik mezelf als een goede, gedreven middle manager. Alles wat...
Lees het verhaal van
Gracia ›
Lisa Landkroon – Keereweer
Lisa Landkroon – Keereweer
Praktijkmanager bij Diëtistenpraktijk HRC
Opleiding Middle Management A
“Deze opleiding leverde mij veel ‘Oja momentjes’ op! De theorie is heel herkenbaar. Ik begrijp bijvoorbeeld beter waarom medewerkers soms niet gemotiveerd lijken, en hoe...
Lees het verhaal van
Lisa ›
Peter van den Langenberg
Peter van den Langenberg
Voorman nachtploeg bij Spar Holding
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Na het volgen van deze training voel ik me sterker in mijn schoenen staan. Ik sta bijvoorbeeld echt anders tegenover het personeel, maar op een...
Lees het verhaal van
Peter ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.