31 augustus 2020

Ben jij een bedrijf, kennisinstelling of organisatie in de provincie Fryslân? En wil je, ondanks deze zware economische tijden, wel investeren in scholing en het vergroten van de kennis van jouw medewerkers? Vraag dan de subsidieregeling arbeidsmarktscholing aan. Door het stimuleren van scholingsactiviteiten wil provincie Fryslân de Friese arbeidsmarkt versterken en het kennisniveau bij bestaande werkgevers en werknemers vergroten.

De regeling kan ingezet worden voor opleidingen, trainingen, seminars of cursussen. Het subsidiepercentage is 70% van de totale kosten met een maximum subsidiebijdrage van € 4.000 euro excl. BTW per aanvraag en met een minimum van € 350,- excl. BTW per aanvraag. Per 1 september gaat deze maatregeling uit het Lok op 1: no en moarn pakket van start. 

Voor wie is de subsidieregeling arbeidsmarktscholing

Organisaties die bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven kunnen de regeling aanvragen. Dit zijn zowel mkb-ondernemingen als andere organisaties.
De subsidieregeling arbeidsmarktscholing is bedoeld om bedrijven en andere organisaties in deze zware economische tijden te stimuleren om te investeren in hun medewerker

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

Voor medewerkers

Een scholingsactiviteit van werknemers of medewerkers gericht op het versterken of vergroten van hun inzetbaarheid binnen de rechtsvorm van de aanvrager of daarbuiten. Daarbij worden nieuwe vaardigheden en taken aangeleerd die ingezet kunnen worden. 

Enkele voorbeelden van trainingen en opleidingen die medewerkers via de subsidieregeling arbeidsmarktscholing kunnen volgen zijn:

 1. Training Leidinggeven op afstand
 2. Training Leidinggeven aan verandering
 3. Training Regie op eigen vitaliteit en inzetbaarheid
 4. Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
 5. Cursus Arbeidsrecht en arbeidscontract en ontslag
 6. Training Persoonlijke effectiviteit
 7. Training Time management
 8. Opleiding Middle Management A
 9. Opleiding Human Resource Management A
 10. Opleiding Accountmanagement A

Voor eigenaren

Een scholingsactiviteit van een eigenaar van de rechtsvorm van de aanvrager, gericht op het versterken of vergroten van de inzetbaarheid binnen de rechtsvorm van de aanvrager.

Een grip uit ons  trainings- en opleidingsaanbod die bedrijfseigenaren via de subsidieregeling arbeidsmarktscholing kunnen volgen zijn:

 1. Opleiding Middle Managent A, B of C
 2. Opleiding Human Resource Management A of B
 3. Opleiding Accountmanagement A
 4. Training Verandermanagement
 5. Training Leidinggeven op afstand
 6. Training Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
 7. Training Succesvol onderhandelen
 8. Cursus Arbeidsrecht en arbeidscontract en ontslag
 9. Training Persoonlijke effectiviteit voor managers
 10. Training Persoonlijk leiderschap

Wat zijn de voorwaarden voor subsidieregeling arbeidsmarktscholing?

 1. De rechtsvorm van de aanvrager stond op het moment van ontvangst van de aanvraag bij de Kamer van Koophandel ingeschreven;
 2. De rechtsvorm van de aanvrager heeft op het moment van ontvangst van de aanvraag tenminste één bestaande vestiging in Fryslân van waaruit activiteiten worden uitgevoerd;
 3. De activiteit waarvoor subsidie wordt aangevraagd wordt uiterlijk gerealiseerd binnen zes maanden na de datum van ontvangst van de aanvraag;
 4. De aanvrager verklaart in zijn aanvraag dat de activiteit waarvoor hij een subsidie aanvraagt op het moment van ontvangst van de aanvraag praktisch uitvoerbaar is gezien de COVID-19 beperkingen en RIVM-richtlijnen, zoals aangegeven op de website van RIVM;
 5. De aanvrager verklaart in zijn aanvraag dat hij de kosten voor het uitvoeren van de activiteit waarvoor hij subsidie aanvraagt zelf maakt en betaalt;
 6. De aanvrager verklaart in zijn aanvraag dat uiterlijk 4 weken voor aanvraag een verplichting is aangegaan.

Hoe vraag je de subsidie arbeidsmarktscholing aan?

Op de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederlands staat meer informatie te lezen over de subsidieregeling arbeidsmarktscholing. Ook kun je daar de subsidie aanvragen.

Voor het aanvragen van de subsidie dien je een offerte mee te sturen. Wij stellen deze graag je voor je op. Daar kunnen onze studieadviseurs je mee helpen.

Wees er snel bij. Er is 300.000 euro beschikbaar en aanvragen kan per 1 september a.s.

Wij helpen je graag

Onze studieadviseurs denken graag met je mee welke training, cursus of opleiding geschikt is voor jou of een van je teamleden? Dat kan door een mail te sturen naar studieadvies@imkopleidingen.nl of te bellen naar 0172 – 42 34 56.