0172 - 42 34 56

Training Werkdruk en arbeidsomstandigheden voor de OR

Praktisch aan de slag met werkdruk, veiligheid & gezondheid. Alleen als maatwerktraining beschikbaar

Icoon trainingsduur Nog niet bekend
Icoon agenda Op aanvraag
Icoon prijs Prijs op aanvraag
Icoon doorsturen Stuur door per e-mail
Training Werkdruk en arbeidsomstandigheden voor de OR - IMK Opleidingen
Inhoud
Programma
Investering
Veelgestelde vragen
Inschrijven
Inschrijven

Programma

Op basis van de leerwensen vult de trainer het programma verder in. Wat in ieder geval aan bod komt:

 • Hoofdlijnen van de Arbo-wet
 • Inzicht in de belangrijkste arbo-thema’s waaronder psychische werkbelasting en werkdruk
 • Inventarisatie van het arbeidsomstandighedenbeleid in je eigen organisatie
 • Uitwisselen van ervaringen
 • Taken, rol en werkwijze (speelveld) OR/VGW-commissie
 • Opstellen strategie en werkplan in hoofdlijnen
 • Actuele ontwikkelingen

Deze training is alleen beschikbaar als maatwerktraining.
Klik hier voor meer informatie.

Data & locaties

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Deze training is alleen beschikbaar als maatwerktraining. Klik hier voor meer informatie.

Wil je van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@IMKopleidingen.nl

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Inleiding Werkdruk en arbeidsomstandigheden voor de OR

Maatschappelijke en technologische veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Hoe ga je daar als organisatie mee om? Wat voor invloed hebben deze ontwikkelingen op de gezondheid? In de Arbo-wet wordt – behalve aan veiligheid en de inrichting van de werkplek – aandacht besteed aan psychische belasting waaronder werkdruk. Maar wat is werkdruk en welke bijdrage kan de ondernemingsraad leveren aan het terugdringen ervan?

Medezeggenschap is bijna 100 jaar geleden ontstaan om de veiligheid en het welzijn van mensen in fabrieken te verbeteren. Hieruit is de huidige ondernemingsraad ontstaan: een middel om werknemers inspraak te geven op de organisatie van het werk. Vroeger lag de nadruk op veiligheid en inrichting van de werkplek maar inmiddels is psychische belasting een van de belangrijkste thema’s geworden. Arbeidsomstandigheden zijn een belangrijk onderwerp en een bevorderende taak voor de ondernemingsraad. Ga als ondernemingsraad daarom actief aan de slag met arbeidsomstandigheden en speciaal de aanpak van agressie, geweld, pesten, seksuele intimidatie en werkdruk. Hiermee kan de ondernemingsraad concrete resultaten bereiken en de meerwaarde richting achterban laten zien.

De Arbo-wet vormt het wettelijk kader om een gezonde en veilige werkomgeving te waarborgen. Het geeft de OR handvatten om er actief mee aan de slag te gaan. Zorg daarom als OR-lid dat men kennis heeft van de Arbo-wet en hoe deze in de praktijk wordt toegepast. Leer wat de rol van de ondernemingsraad is bij het bevorderen van goede arbeidsomstandigheden en specifiek bij de aanpak van psychische belasting en werkdruk.

Video thumbnail for youtube video h2b_onlo3jy

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor OR-leden, leden van Arbo- en VGWM-commissies die vanuit de ondernemingsraad of PVT verantwoordelijk zijn voor het thema werkdruk en arbeidsomstandigheden.

Onze aanpak

Bij IMK Opleidingen begint het leren al direct na de inschrijving. Wij bieden je een breed leerconcept, waarvan de training de kern vormt. Via ons online leerplatform kun je vooraf aan de slag met een digitale preview van het lesmateriaal en een voorbereidingsopdracht. De training zelf is bijzonder interactief. Zelfanalyses, oefeningen, discussies en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Tussentijds en na afloop heb je via Leren Online contact met jouw medecursisten. Tot zes weken na de training kun je bovendien gebruik maken van e-coaching met jouw trainer, als je hulp wenst bij het toepassen in je werksituatie.

Training - IMK Opleidingen

Wie is mijn trainer?

De training wordt gegeven door een praktijkgerichte trainer met veel ervaring en kennis op het gebied van werkdruk, arbeidsomstandigheden en medezeggenschap.

Wat ontwikkel ik?

In deze training krijg je in één dag de handvatten die je nodig hebt om vanuit de ondernemingsraad aan de slag te gaan met het thema werkdruk en arbeidsomstandigheden.
Na de cursus heb je kennis van en inzicht in:

 • Het wettelijk kader van de Arbo-wet en de functie van de Arbo-catalogus
 • Wat werkdruk is en op welke wijze er in de Arbo-wet aandacht besteed wordt aan psychische belasting
 • Een aantal belangrijke Arbo-thema’s zoals Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
 • De partijen die betrokken zijn bij arbeidsomstandigheden zoals de preventiemedewerker, arbodienst en Inspectie SZW
Praktijkcoaching – IMK Opleidingen

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Ontdek Praktijkcoaching
Incompany training bij IMK Opleidingen

Voordelen van een incompany training

De trainer stemt de inhoud van de training af op herkenbare praktijksituaties van jouw medewerkers. Dit zorgt voor meer herkenbaarheid en betrokkenheid bij de onderwerpen. Deelnemers weten meteen wat ze morgen anders kunnen doen.

Van de werkvloer tot en met de directie: na een incompany training groeit iedereen in zijn of haar rol en is zo van betekenis in de organisatie!

 • Volledig toegespitst op jouw praktijk
 • Meer betrokkenheid door herkenbare situaties
 • Vandaag geleerd = morgen toegepast
 • Meer werkplezier en productiviteit als resultaat
 • Teamontwikkeling: medewerkers leren samen en van elkaar
Verbeter je team en ontwikkel jezelf!

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Organisatie versterken - IMK Opleidingen
Maatwerk trainingen Ontdek de kracht van op maat gemaakte incompany trainingen
Formulier - Checklist - Grijs - IMK Opleidingen
Download flyer Download hier gratis de flyer van de training Werkdruk en arbeidsomstandigheden voor de OR
DISC geel - IMK Opleidingen
Studieadvies op maat Vraag een gratis adviesgesprek aan

Veelgestelde vragen over de training Werkdruk en arbeidsomstandigheden voor de OR

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Onze maatwerkadviseurs vertellen je er alles over. Neem contact op via 0172 – 42 34 56.

Hoe ziet het voortraject van een incompany training eruit?

Op basis van jullie vraag kiezen we een geschikte trainer. Deze komt bij jullie langs voor een oriënterend gesprek. Samen bespreken jullie de situatie die om een training of verandertraject vraagt. De trainer maakt een offerte en jullie kunnen daarin ook weer wijzigingen aanbrengen. De training wordt voorbereid, deelnemers uitgenodigd en de digitale leeromgeving wordt gereed gemaakt. Voor alle vragen hebben jullie bij IMK Opleidingen één aanspreekpunt. Wel zo fijn! Vaak is er ook nog contact met de trainer tussentijds, hij of zij stemt bijvoorbeeld met de leidinggevenden af wat hun verwachtingen zijn. Dan is het tijd voor de training!

Kan ik met iemand overleggen over een incompany of maatwerktraining?

Zeker! Daar zijn onze maatwerkadviseurs voor. Ze helpen je graag verder via 0172 – 42 34 56 of doe een aanvraag via de website.

Waarom kan ik mij niet inschrijven voor deze training?

Dit is een incompany training. Dat betekent dat de training gegeven wordt op jouw locatie (bijvoorbeeld bij je bedrijf of op een extern gekozen locatie) en de trainer naar jou toekomt. In de training zitten alleen deelnemers van jullie eigen organisatie.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

  Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.