11 januari 2021

Welke trends op het gebied van management en leiderschap gaan we zien in 2021? We vragen het onze eigen expert en directeur van IMK Opleidingen Bert Pol. Hij schreef het handboek ‘Praktisch leidinggeven’ en deelt graag zijn visie op de uitdagingen waar we dit jaar voor staan.  

Nog steeds alles op zijn kop door Corona

Corona - IMK OpleidingenWie dacht dat hij verstand had van management en leiderschap, werd in het afgelopen jaar flink op de proef gesteld. Vanaf maart vorig jaar heeft de coronacrisis alles op zijn kop gezet. Iedereen is erdoor geraakt; tegelijkertijd verschilt de impact per sector en per bedrijf enorm. Het ene bedrijf werd van de ene op de andere dag stilgelegd, het andere belandde onverwacht in een stroomversnelling.
Bert: “Waar je ook leidinggeeft, er is onrust en daar moet je wat mee. De ene organisatie maakt zich zorgen over: hoe komen we deze periode financieel door? Bij de andere organisatie is het de vraag: hoe bolwerken we deze drukte? Je bent daarbij afhankelijker dan ooit van overheidsbeleid, dat met nieuwe maatregelen je plannen van de ene op de andere dag kan parkeren of doorkruisen.”

Hoe toon je betrokkenheid op afstand?

“Behalve uiterst flexibel zijn en de juiste strategische keuzes maken, moet je als leidinggevende in de gaten hebben wat er speelt bij je medewerkers op het gebied van gevoelens en emoties”, benadrukt Bert. “Ben ik echt in contact met mijn medewerkers, is één van de centrale vragen in mijn boek. Klinkt mooi, toch? Doe het maar eens in coronatijd. De maatregelen dwingen je om afstand te nemen, terwijl medewerkers juist behoefte hebben aan nabijheid. Hoe straal je rust en betrokkenheid uit, als de communicatie op afstand moet plaatsvinden?

Training Leidinggeven op afstand - IMK OpleidingenVeel online meetings beperken zich tot de werkinhoud, maar mensen zijn ook sociale dieren. Vorige week las ik nog dat bijna 70% van de mensen het online vergaderen zat is. Vind je het gek? Ze missen die persoonlijke aandacht. Dat gesprekje bij de koffieautomaat waarbij iemand even de vraag stelt: ‘Hoe gaat het? Red je het een beetje?’”

Controleer je of maak je contact?

Bert vervolgt: “De medewerker van nu is een heel andere dan die van twintig of dertig jaar geleden. Mondiger, beter geïnformeerd… die geef je geen directieve opdracht. Juist het mogen dragen van verantwoordelijkheid – binnen zijn mogelijkheden – geeft motivatie. Daarvan gaan mensen groeien. We weten het, maar durf je dat als leidinggevende ook in coronatijd, als alles onder druk staat?
Geef je medewerkers dezelfde ruimte als ze thuis werken, buiten het zicht, of ga je ze controleren? Vraag je ze of het werk al af is, of vraag je hoe het gaat? En wat doe je op de productiestraat waar mensen wel ‘gewoon’ doorwerken? Als jij in een fabriek werkt en nachtdiensten draait, maar je partner en kinderen zijn opeens overdag thuis terwijl jij moet slapen, dan heeft dat impact. Heb je daar aandacht voor als leidinggevende? Is jouw relatie met je medewerker dusdanig dat hij of zij durft zeggen dat het niet goed met hem of haar gaat? Dit zijn allemaal vragen waar leidinggevenden dit jaar (opnieuw) mee te maken krijgen.”
Boek Praktisch leidinggeven - IMK Opleidingen

Ga de uitdaging aan

Berts boek staat vol praktische handvatten voor mensen die door hard werken zijn doorgegroeid binnen een bedrijf en als leidinggevende ‘opeens’ heel andere vaardigheden nodig hebben. “Een handleiding voor leidinggeven in coronatijd? Nee, dat is het niet. Ik heb duidelijke ideeën over leiderschap, maar ik ga niet doen alsof ik weet wat er het komende jaar gaat gebeuren. Hoe snel herstelt de economie? Gaan we definitief naar een totaal andere manier van werken? Een nieuwe wereld? Het is niet te voorspellen.

Het boek is echter wel geschreven vanuit de praktijk en vóór de praktijk. En hoezeer die ook veranderd is, de kern van leidinggeven blijft hetzelfde. ‘Hard op de bal en zacht op de mens’, zeg ik altijd. Waar je ook werkt, het blijft de kunst om de goede mix te vinden tussen resultaat en werkplezier. Wat je daarvoor nodig hebt? Rust en vertrouwen uitstralen en verbinding houden met je medewerkers.”

Vraag nu het eerste hoofdstuk aan!

Heb je interesse in het handboek Praktisch leidinggeven van Bert Pol? Je kan nu gratis het eerste hoofdstuk downloaden. Ga direct aan de slag met de eerste praktische tips over jouw rol als leidinggevende.

Formulier

Start met één van deze trainingen en ontvang Praktisch leidinggeven gratis

Als je voor 30 juni 2021 start met één van onderstaande trainingen en gebruik maakt van de actiecode BOEK21 ligt het boek Praktisch leidinggeven, het handboek voor leidinggevenden op de eerste trainings- of opleidingsdag voor je klaar.

Kijk hier voor de actievoorwaarden.