7 juni 2019

Op veler verzoek lanceren we dit najaar met veel plezier onze nieuwe training: Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg. Laiza Faerber, onze Learning & Development specialist, vertelt er in dit artikel alles over.
 
“IMK Opleidingen is al jaren de grootste aanbieder van de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer. We signaleren een groeiende behoefte van onze oud-deelnemers om zich verder te ontwikkelen, nadat ze aan de slag zijn gegaan met wat ze leerden in onze training. Speciaal voor deze leidinggevenden hebben we een verdiepende vervolgtraining ontwikkeld.”

Praktisch leidinggeven op de werkvloer en het vervolg: dit kunt u verwachten

In de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer leerde de deelnemer wat leidinggeven is en kreeg hij inzicht in het gedrag van anderen en zichzelf. “In Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg, krijgt hij grip op de valkuilen en kwaliteiten van zichzelf en zijn team. Daarnaast leert de deelnemer hoe hij nog meer invloed kan uitoefenen binnen de organisatie en op de inzet en ontwikkeling van zijn medewerkers.

Met het uitgebreide DISC gedragsprofiel krijgt de leidinggevende niet alleen inzicht in zijn groeimogelijkheden, ook in zijn communicatiestijl, valkuilen en sterktes. Hij leert wat de invloed is van zijn persoonlijke stijl en gedrag op zijn team. Hij komt erachter in welke werkomgeving hij zelf het beste tot zijn recht komt én wat hem motiveert. Al deze inzichten kan hij vervolgens inzetten voor de mensen in zijn team. Hiermee vergroot hij bovendien de betrokkenheid van zijn medewerkers.”

Concrete resultaten op een rijtje

“Deze tweedaagse vervolgtraining is net zo praktijkgericht als altijd, zoals u van ons gewend bent. In groepen van maximaal twaalf deelnemers is er volop ruimte voor individuele begeleiding en persoonlijke doelen. Deelnemers passen hun nieuwe inzichten en vaardigheden direct toe.

Drie thema’s staan centraal:
1. Zelfinzicht en invloed uitoefenen: de deelnemer krijgt inzicht in zijn eigen kwaliteiten en valkuilen. Hij kent zijn cirkel van invloed en het effect daarvan op de omgeving. Zo leert hij effectiever omgaan met ongewenst gedrag.
2. Teamontwikkeling: de deelnemer krijgt inzicht in het ontwikkelproces van zijn medewerkers en gebruikt dat als uitgangspunt om verbeterpunten te signaleren en hiermee te sturen.
3. Doelen stellen en plannen: de deelnemer leert keuzes te maken en SMART doelen te formuleren. Na afloop van de training weet hij hoe hij de doelen kan implementeren in de dagelijkse praktijk op de werkvloer en het team erin mee te nemen.

Tijdens deze vervolgtraining maken deelnemers een SWOT-analyse om te bepalen waar de verbeterpunten zitten. Aan de hand daarvan maakt elke deelnemer een concreet actieplan waarmee hij na het afronden van de training aan de slag gaat. Dit actieplan kan gericht zijn op de eigen ontwikkeling of op teamontwikkeling. Hij kijkt naar het functioneren van zijn team, waar de verbeterpunten zitten en hoe het team bijdraagt aan de organisatiedoelen. De deelnemer ontwikkelt zich nog meer tot een proactieve leidinggevende die zich bewust is van zijn eigen invloed en die hij steeds beter kan inzetten.”

Wilt u meer weten over het programma van Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg? Of u of een medewerker aanmelden? Bezoek dan de speciale trainingspagina.