14 juni 2022

“Simone van Rens werkt als re-integratiecoach en adviseert daarom haar medewerkers om door te leren. Daarnaast probeert ze zelf  ook ieder jaar een opleiding of training te volgen. Via Google kwam ze op de website van IMK Opleidingen tegen waar ze al snel een interessante cursus tegenkwam.”

“Bij mij is het op dezelfde manier gegaan”, zegt Wendy Smit. Binnen het bedrijf waar Wendy werkt, is ze werkzaam in het team ‘Organisatie & Talent’. Net als Simone, heeft Wendy ook gekozen om de tweedaagse cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie te volgen bij IMK Opleidingen. Tijdens deze cursus leer je de principes van vitaal werken en hoe je dit kunt toepassen binnen een organisatie. Bovendien leer je aan de hand van data hoe je bijvoorbeeld ziekteverzuim en vergrijzing binnen de organisatie kan voorkomen.

Duurzame inzetbaarheid: belangrijk voor jou en voor de organisatie

Vitaliteits training Dorine - IMK OpleidingenSimone en Wendy hebben dus de cursus Duurzame Inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie gevolgd. Dit thema wordt gelukkig steeds vaker besproken in organisaties. Trainster Dorine Veelders werkzaam bij IMK Opleidingen vindt dit terecht. “Alles verandert tegenwoordig zoals: je werk, omstandigheden, behoeftes. Als je voor jezelf hebt ontdekt waar je in uitblinkt, wat je belangrijk vindt en hiermee aan de slag gaat, dan maakt jou dat gelukkiger en kun je hierdoor goed blijven werken. Echter, is dat een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de werkgever en werknemer. Want met energieke, gedreven en betrokken werknemers worden betere prestaties behaald. Tijdens de cursus leer je hoe je als HR-professional of leidinggevende duurzame inzetbaarheid meer aandacht kunt geven binnen het bedrijf. De cursus is zowel theoretisch (wat is duurzame inzetbaarheid?) als praktisch (hoe ga je dit inzetten binnen jouw organisatie).”

Ook een training volgen op het gebied van HR?

Bekijk eens één van deze trainingen: