10 juli 2023

Het STAP-budget is de afgelopen tijd veel in het nieuws geweest. De overheid heeft besloten dat het STAP-budget vanaf 2024 stopt. Voor de laatste 2 tijdvakken mogen alleen OCW (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) erkende opleidingen in aanmerking. Helaas bieden wij geen OCW-erkende opleidingen aan en kun je bij ons dus geen STAP-budget meer aanvragen voor de laatste 2 tijdvakken van 2023. 

 Wat zijn OCW-erkende opleidingen?

Wil je dit jaar toch nog STAP-budget aanvragen? Kijk dan alleen naar OCW-erkende opleidingen. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Hbo-bachelors
  • Hbo-masters
  • volledige Mbo-opleidingen
  • Korte Hbo- en Mbo-programma’s

IMK Opleidingen biedt geen OCW-erkende opleidingen aan.

Belang van leren en ontwikkelen blijft

Ondanks dat je nu geen training of opleiding meer kunt volgen met het STAP-budget, blijft het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Veel organisaties zien dit ook en hebben budget voor de ontwikkeling van hun medewerkers. Vraag er eens naar bij je leidinggevende of bij HR. Misschien kun je op die manier alsnog de training of opleiding volgen die je graag wilt doen.

Andere subsidiemogelijkheden

Op dit moment hebben wij ook andere subsidiemogelijkheden.

Scholingsvoucher 010

Woon je in de gemeente Rotterdam? Dan kun je aanspraak maken op de scholingsvoucher Rotterdam. Dit is een budget van € 2.500 om een training of opleiding te volgen in een aantal sectoren. Lees hier meer over de scholingsvoucher 010.

A+O Metalektro Fit tot je pensioen

Als jouw werkgever is aangesloten bij A+O Metalektro kun je een aantal van onze trainingen gratis volgen vanuit het A+O fonds. Deze trainingen kun je ook incompany, met je hele team, volgen. Meer weten over deze regeling? Bekijk hier de pagina over de Fit tot je pensioen regeling.

SOLFit2030

Ben jij werkzaam in de levensmiddelenindustrie? Misschien komt jouw organisatie in aanmerking voor de FIT2030 subsidie van SOL. De subsidie richt zich op 5 belangrijke thema’s: vitaliteit, goed werkgeverschap, leven lang ontwikkelen, eigen regie en eerder uittreden. Lees meer over deze subsidie op de FIT2023pagina.