22 november 2017

Stress op de werkvloer neemt steeds meer toe. Er moet steeds meer opgeleverd worden in dezelfde tijd. Dit leidt tot een hoge druk bij medewerkers en oplopende emoties. Dan is het handig om te weten wanneer en/of waarbij u stress ervaart en hoe dit voor andere mensen geldt.

Pion D DISC- IMK Opleidingen

D-Stijl

Oorzaken: gebrek aan focus, gebrek aan leiderschap, besluiteloosheid, op safe-spelen, misbruik van je maken
Signalen: wordt agressief, overbezorgd omtrent korte termijn resultaten, ongeduldig, geïrriteerd, drijft zijn zin door, veeleisend
Hoe de stress voorkomen: Gebruik je D-stijl om de stress veroorzakers aan te pakken en op te lossen. We kennen het uitstellen, andere prioriteiten stellen, vluchtgedrag, lang nadenken etc. Besluit, pak aan en hak knopen door.

I-StijlPion I DISC - IMK Opleidingen

Oorzaken: gebrek aan invloed en betrokkenheid, restricties aan hun vrijheid en flexibiliteit, geen successen vieren, sociale afwijzing
Signalen: wordt overgevoelig en opstandig, raakt sterk persoonlijk betrokken, teveel rekening houden met anderen
Hoe de stress voorkomen: Accepteer dat je niet overal invloed op hebt of invloed op kan uitvoeren. Hoe graag je het ook wilt of hoe hard je ook probeert. Er zullen altijd stressoren zijn waar je geen invloed op hebt. Probeer deze los te laten.

S-StijlPion S DISC - IMK opleidingen

Oorzaken: onpersoonlijke behandeling, plotselinge veranderingen, schending van normen en waarden, commanderen
Signalen: trekt zich terug, wordt oordelend en koel, koppig en zeer voorzichtig, piekert (hardop) over goed en slecht, gaat op zoek naar lotgenoten
Hoe de stress voorkomen: Vergeet niet om op te laden. Onder hoge druk hebben we de neiging dit over te slaan. Juist wanneer het belangrijk is! Ken jouw batterijoplader en vooral: maak daar tijd voor. Ook als dat bezwaard voelt.

C-Stijl

Pion C DISC - IMK Opleidingen

Oorzaken: gebrek aan informatie en richting, mensen die impulsief zijn, te dichtbij komen
Signalen: blijft doorvragen, wikt en weegt en is overbezorgd, wordt uitgesproken  pessimistisch, teruggetrokken, inactief en sarcastisch
Hoe de stress voorkomen: Denk vooral ook eens goed na over de vraag; wat geeft mij energie? Geef daar dan (meer) aandacht aan of vergroot het. Leer ook van anderen, hoe gaan zij om met (werk)stress en wat geeft hen juist energie?

 

Hoe omgaan met stress:


Wat is uw natuurlijke manier van doen?
Wat is uw communicatie stijl?
Wat zijn uw onbewuste drijfveren?

Maak hier jouw gratis Q4 DISC gedragsanalyse

Tijdens onze trainingen en opleidingen krijgt u inzicht in uw eigen gedrag en in dat van anderen door middel van het Q4 DISC profiel. Meer weten? Lees hier meer over het DISC-model en hoe het in de praktijk wordt toegepast.

Persoonlijk advies

Neem contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56. Ze adviseren u graag.

DISC gedragsprofiel - kwadranten - IMK opleidingen

Bron: onze samenwerkingspartner Q4 Profiles