Training Crucial Conversations™

Vaardigheden voor gesprekken die er écht toe doen

Opleidingsduur
2 dagen

Prijs
€   995,-

Inleiding Crucial Conversations

Maak kennis met het innovatieve concept Cruciale gesprekken, vaardigheden voor gesprekken die er écht toe doen. Heeft u dit wel eens meegemaakt? Tijdens een belangrijk, goed voorbereid gesprek laaien de emoties zo hoog op dat u geen stap verder komt. Het lijkt alsof praten geen enkele zin heeft. Pas later denkt u: “Ik had dát moeten zeggen.” ‘Cruciale gesprekken’ leert u de vaardigheden om deze moeilijke gesprekken op de juiste manier te voeren. Dit unieke concept is zo krachtig dat u uw persoonlijke en zakelijke relaties zult versterken. Gesprekken die u al langere tijd vermijdt, kunt u nu doelgericht en professioneel voeren, met behoud van een goede relatie. Binnen organisaties zien we verbluffende resultaten: samenwerking neemt toe, mensen spreken elkaar aan op verantwoordelijkheden, minder faalkosten door miscommunicatie, meer klantfocus, meer respect en openheid, aandacht voor werken vanuit de kernwaarden.

IMK Opleidingen biedt deze training aan in samenwerking met VitalTalent.

Vital Smarts - Vital Talent

Wat is een cruciaal gesprek?

Sommige gesprekken zijn zo belangrijk dat ze uw persoonlijke toekomst bepalen. Denk aan uw carrière, de samenwerking met collega’s, uw positie binnen een team, of zelfs persoonlijke relaties. Een cruciaal gesprek is een gesprek waarbij veel op het spel staat, de meningen tegenstrijdig zijn en de emoties hoog kunnen oplopen. Vaak vluchten we voor zo’n cruciaal gesprek. En als de bom dan uiteindelijk toch barst, wordt het vechten. Cruciale gesprekken leert u en uw collega’s gevoelige issues bespreekbaar te maken. Oprecht en met gevoeld respect voor elkaars mening. Er ontstaat dan een positieve verandering, zowel op persoonlijk niveau als binnen uw team en in uw organisatie.

Voor wie?

Iedere manager, directeur, HRM-er of andere professional die de echt moeilijke en belangrijke gesprekken op topniveau wil voeren en daarbij een voorbeeld wil zijn voor alle collega’s.

Wat ontwikkel ik?

U leert omstandigheden te scheppen waarin mensen volkomen openhartig durven te spreken (ongeacht het onderwerp), en met het grootste respect (ongeacht de persoon). U verwerft vaardigheden die een levendig tweegesprek mogelijk maken en zowel slaafse volgzaamheid als weerstand te verminderen. U maakt een begin met het aanpakken van netelige kwesties, en met het veilig en vrij uitwisselen van meningen, gevoelens en informatie. U leert de beste ideeën te stimuleren, tijd te besparen door minder te vergaderen, minder meningsverschillen te hebben, en een eenduidige opstelling te bereiken met betere beslissingen als resultaat.

Van Cruciale gesprekken  leert u om tot geanimeerde tweegesprekken te komen, op alle niveaus van uw organisatie; de beste ideeën zullen bij u bovenkomen, u zult voortreffelijke beslissingen gaan nemen, en vervolgens eensgezind en met grote betrokkenheid deze beslissingen uitvoeren. Deze training introduceert een aantal instrumenten die een eenduidige opstelling, overeenstemming en intermenselijke communicatie bewerkstelligen.

 

Wie is mijn trainer?

De training wordt gegeven door een gecertificeerde Crucial Conversations trainer, met veel didactische kennis en praktische ervaring.

Aanvullende informatie

Lees hier meer over de vervolgmogelijkheden »

Onze aanpak

De training bestaat uit 2 opeenvolgende dagen. De tijden zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur.  Uiteraard wordt de koffie, thee en lunch voor u verzorgt.

Cruciale gesprekken is een intensieve training van 2 dagen met boeiende video’s, realistische trainingsoefeningen en nuttige trainingsmaterialen. Door te werken met voorbeeldvideo’s en persoonlijke oefeningen in groepjes van 2 of 3 personen ligt het leertempo bijzonder hoog. U verwerft veel inzicht door goede en slechte voorbeeldvideo’s en traint uw eigen vaardigheden continu op een veilige, respectvolle manier. Deze innovatieve methode is uniek voor Nederland en België en haalt een onverwacht hoog rendement.

Uitgebreid lespakket en doorlopende ondersteuning

 • Uitgebreide handleiding met werkboek voor uw persoonlijke uitdaging.
 • Modelkaart.
 • Contractkaarten voor op uw bureau.
 • Een exemplaar van het boek Crucial Conversations – Nederlandse uitgave. Na uw aanmelding wordt deze direct aan u verzonden.
 • Een box met 6 audio CD’s om uw inzichten en vaardigheden verder aan te scherpen.
 • Een certificaat dat u de training heeft voltooid.
 • Website voor deelnemers na afloop van de training met toegang tot video’s, oefeningen, assessments, extra leesmateriaal, een abonnement op Crucial Skills Newsletter en nog veel meer.

Programma

 • Loskomen: Hoe herkent u gesprekken die u ervan weerhouden uw doel te bereiken.
 • Start vanuit je hart: Hoe u zich focust op dat wat u echt wilt.
 • Leer te kijken: Hoe u merkt dat de veiligheid op het spel staat.
 • Maak het veilig: Hoe u het veilig maakt om vrijwel alles te bespreken.
 • Mijn verhalen beheersen: Hoe u in dialoog blijft wanneer u boos bent, bang bent of zich gekrenkt voelt.
 • Breng mijn aanpak: Hoe positief te beïnvloeden in plaats van kwetsend te spreken.
 • Verken andermans aanpak: Hoe te luisteren wanneer anderen uitbarsten of dichtklappen.
 • Actie en resultaat: Hoe u Cruciale gesprekken kunt omzetten in actie en resultaten.

Extra mogelijkheden

 • Los van de training kunt u kennismaken met Cruciale gesprekken tijdens de twee uur durende inspiratiesessie.
 • Na de training kunt u ervoor kiezen om de Trainersopleiding te volgen. Hiermee kunt u uw eigen collega’s opleiden en coachen in het voeren van cruciale gesprekken.
 • Deze training is ook beschikbaar in het Engels of Frans. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanvullende informatie


Deelnemers aan het woord

Chantal Huf | Training Cruciale gesprekken

Cruciale gesprekken™ Trainersopleiding

“Je kijk op het voeren van gesprekken zal na deze training nooit maar hetzelfde zijn!”

Chantal Huf - CSG Jan Arentsz
Stafadviseur P&O, communicatie en kwaliteit

Lees meer ervaringen »


Beoordelingen

Training Crucial Conversations™ wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 2 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.


Startdata & locaties

De training duurt 2 dagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.
Klik op de startdatum om de vervolgdata en locatie te tonen.


Investering

Het all-in tarief per deelnemer bedraagt € 995,-

Tariefsopbouw: lesgeld € 620,- / lespakket € 225,- / locatiekosten € 150,- (2 dagen)
Alle bedragen zijn exclusief btw.

In juli 2019 geldt een speciale zomeraanbieding. Dan bedragen de totale kosten € 795,-. Tijdens het boeken ziet u de totaalprijs van € 995,-. De korting wordt achteraf op de factuur verrekend.

Betaling

Na inschrijving ontvangt u de factuur per e-mail. Plaatsing geschiedt op volgorde van betaling. De factuur dient uiterlijk 30 dagen vóór aanvang van de training, cursus of opleiding te zijn voldaan. De betalings- en annuleringsvoorwaarden kunt u hier lezen in pdf.

Overige informatie

Waarom IMK Opleidingen?

 • Praktisch, plezier, resultaat!
 • Hoge klanttevredenheid
 • Volledig toegespitst op uw praktijk
 • Praktijkgerichte trainers
 • Vandaag geleerd is morgen toegepast