7 september 2020

In onze continu veranderende maatschappij zijn duurzame inzetbaarheid en vitaliteit steeds belangrijker. Fitte, productieve en enthousiaste medewerkers dragen bij aan een energieke en succesvolle organisatie. Met onze twee nieuwe vitaliteitstrainingen geven we organisaties en hun medewerkers handvatten om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Onze learning en development specialist Laiza Faerber vertelt er in dit artikel alles over. 

“We signaleren al enige tijd een groeiende behoefte bij organisaties om actief aan de slag te gaan met het managen en vergroten van de vitaliteit en inzetbaarheid van hun medewerkers. Door de stijgende AOW-leeftijd en het hoge tempo waarin technologie zich ontwikkelt, zijn veel organisaties zich meer bewust van het belang van duurzame inzetbaarheid. Dit thema staat bij onze twee nieuwe trainingen centraal. Beide trainingen zijn erop gericht om te leren anticiperen en regie te krijgen, of dit nu is vanuit organisatieperspectief of vanuit de individuele medewerker.

Vitaliteit binnen de organisatie

De training Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden, HRM’ers en andere medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de vitaliteit van hun gehele organisatie.

In deze tweedaagse training krijg je handvatten om vitaal werken te introduceren in je organisatie en om de vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers te verhogen. Je leert een vitaliteitsplan op te zetten en dit effectief uit te voeren in de praktijk.

In dit artikel hebben wij alvast zeven tips voor een vitale organisatie voor je op een rij gezet.

Vertel mij meer over deze training

 

Medewerkers zelf aan de slag met vitaliteit

Aanvullend is de training Regie op eigen vitaliteit en inzetbaarheid gericht op medewerkers te stimuleren bewust hiermee aan de slag te gaan.  In deze training leren medewerkers zelf hoe ze energiek en productief worden en blijven. Bovendien leren ze om te anticiperen op de toekomst en (mogelijke) veranderingen in de maatschappij of in de organisatie. Ze gaan aan de slag met vragen als:

  • Waar sta ik (hoe vitaal voel ik me)?
  • Wat heb ik nodig om inzetbaar te blijven?
  • Is mijn functie/beroep en/of zijn mijn vaardigheden toekomstbestendig?
  • Wat vind ik nu echt belangrijk?
  • Wat geeft me energie en wat juist niet?
  • Hoe pas ik dit toe?

Door hier mee bezig te zijn, komen deelnemers erachter hoe ze de regie krijgen op hun eigen vitaliteit en inzetbaarheid en leren ze proactief handelen op de uitkomst ervan.

Vertel mij meer over deze training

Beide tweedaagse trainingen zijn net zo praktijkgericht als je van ons gewend bent. Je gaat na het volgen van deze trainingen weg met een gericht actieplan.”

Persoonlijk leiderschap

Laiza: “Zoek je een training waarbij je breder aan de slag gaat met regie over je eigen leven? Dan is de training Persoonlijk leiderschap wat voor jou. In die training leer je jezelf kennen, jouw authentieke weg te volgen en je dus niet te laten leiden door je omgeving of de omstandigheden. Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag, bewuste keuzes te maken en zowel in je werk als privé krachtiger in het leven te staan. Kijk bij Persoonlijk leiderschap voor meer informatie.”

Op maat voor jouw organisatie

Het thema vitaliteit en duurzame inzetbaarheid is vaak een onderwerp wat de gehele organisatie aangaat. Daarom verzorgen wij deze trainingen ook incompany, volledig afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. Een trainer komt graag langs om de mogelijkheden te bespreken. Bel voor een afspraak met een van onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56.