Wat is een manager zonder zijn of haar assistent? De managementassistent vormt de brug naar de organisatie en zorgt dat de effectiviteit binnen de organisatie toeneemt. Als verlengstuk van de manager, brengt de assistent visie en ideeën tot leven. Daarbij hoort steeds vaker projectmatig werken of het ondersteunen van een manager in zijn projectleidersrol. Dit alles vraagt wel om de nodige vaardigheden. Zoals slagvaardige communicatie, persoonlijke effectiviteit, inzicht in belangen, projectmanagement en organisatiekracht. En dat is precies waar onze managementassistent-trainingen over gaan!

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Training Schriftelijke communicatie
Leer alles over stijlen, opbouw en structuur
Laatsteplekken schriftelijke-communicatie-training
€ 0 via OOM
Training Schriftelijke communicatie

Schriftelijke communicatie

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 2 dagen
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum Do 16 februari 2023
Icoon beoordelingen
15 beoordelingen 8.9

Persoonlijke effectiviteit vergroten

Leer als managementassistent optimaal te functioneren met onze training Persoonlijke effectiviteit. Als goed functionerende managementassistent wordt er van je verwacht dat je durft op te komen voor je eigen mening, je samenwerkt in een team, je je collega’s aanspreekt en aanstuurt, goed feedback kunt geven én ontvangen en nog veel meer. Kortom: je bent als managementassistent een echte duizendpoot. Deze training leert jou om je kwaliteiten optimaal te benutten.

Leer beter communiceren op de werkvloer

Communicatie is één van je belangrijkste tools van managementassistenten. Word je niet altijd goed begrepen, ondanks je goede bedoelingen, je harde werken en je betrokkenheid bij de organisatie? De training Praktisch communiceren op de werkvloer laat zien dat communicatie belangrijk is voor een goed functionerend managementassistent én leert je hoe je dat effectief aanpakt.

Meer vaardigheden als managementassistent ontwikkelen

Voor managementassistenten die specifieke vaardigheden willen ontwikkelen, bieden we verschillende trainingen en workshops aan. Gebeurt het bij jou als duizendpoot bijvoorbeeld vaak dat een dag eigenlijk niet genoeg uren heeft? Krijg je geen grip op je functie en stapelt het werk zich op? Dan is onze cursus Timemanagement een uitkomst! Hierin leer je dat het aanbrengen van structuur in jouw werkzaamheden een wereld van verschil maakt.

Heb je wel eens het idee dat je te lang bezig bent met het schrijven van teksten en jouw e-mails niet hun doel bereiken? Leer effectief schriftelijk communiceren met onze training Schriftelijke communicatie. In deze training leer je in een korte tijd een professionele en kwalitatief goede zakelijke tekst te schrijven.

Of heb je het idee dat je projecten wel wat soepeler kunnen lopen? Volg dan de training Communicatie in en rond projecten om beter te communiceren met alle betrokken partijen binnen én buiten het project. Bekijk ons trainingsaanbod voor alle manieren om je vaardigheden als managementassistent te ontwikkelen.

Gratis trainingen voor managementassistenten

Alle trainingen, cursussen en opleidingen uit het reguliere trainingsaanbod zijn te volgen met STAP-budget. Met deze landelijke subsidie krijgen zowel werkzoekenden als werkenden €1.000 per persoon per jaar voor het volgen van trainingen, cursussen en opleidingen. Bijna al onze studies voor managementassistenten zijn daarmee zelfs gratis te volgen!

Incompany opleiding tot management assistent

Wil je graag een van onze managementassistent-opleidingen volgen? Onze trainingen en opleidingen kun je klassikaal volgen. Dat doe je door je in te schrijven via de trainingspagina. Maar onze trainingen zijn ook beschikbaar als incompany maatwerk training. Dan wordt het hele team tegelijk getraind. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs.

Welke opleiding heb je nodig als managementassistent?

Als managementassistent ondersteun je managers en directeuren bij hun werkzaamheden. Er is geen verplichte opleiding om te volgen. Maar om je functie goed uit te voeren, is het wel slim om een opleiding of training te volgen waarbij je de vaardigheden ontwikkelt die van belang zijn.

Wat maakt een goede managementassistent?

Als assistent van een manager spreek je met mensen binnen alle lagen van de organisatie. Goede communicatieve vaardigheden zijn dan ook essentieel. Maar ook sociale vaardigheden zijn belangrijk, zoals assertiviteit, opkomen voor je mening en feedback geven en ontvangen. Dat ontwikkel je door aan je persoonlijke effectiviteit te werken. Ook wordt projectmatig werken steeds belangrijk in de functie van managementassistent.

Zijn deze trainingen en opleidingen gratis te volgen met STAP-budget?

STAP-budget is een landelijke subsidie waarmee werkenden en werkzoekenden € 1.000,- ontvangen voor persoonlijke ontwikkeling. Je mag STAP-budget gebruiken voor bijna ons gehele trainingsaanbod. Veel trainingen en opleidingen zijn daardoor gratis te volgen.

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 4070 beoordelingen

9 / 10
23 november 2022
Maarten van Krimpen
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Een interactieve cursus met leuke opdrachten. Waarbij je jezelf maar ook andere persoonlijkheden leert kennen.
9 / 10
23 november 2022
Kim van der Knijf
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Leerzaam, iedereen zou deze cursus moeten doen.
8 / 10
21 november 2022
Frank Wilkes
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Leerzaam.
9 / 10
21 november 2022
Erik van Lang
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Nuttige tips en inzichten geleerd.
8 / 10
21 november 2022
Gertjan Bakker
Training Schriftelijke communicatie
Leerzaam, interactief en verreikend.
9 / 10
21 november 2022
Bart Postma
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Je steekt er veel van op.
8 / 10
21 november 2022
Rob van der Houven
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Zeer nuttig!
8 / 10
21 november 2022
Esther Volkering
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Het is een leerzame training die je veel zelfkennis geeft. Ook leer je breder te denken.
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur

Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?

Simone van Rens
Simone van Rens
Re-integratiecoach
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
“Bij IMK Opleidingen worden de trainingen op een erg praktische manier gegeven. Op de universiteit ging dat echt anders. Wat ik ook fijn vond was,...
Lees het verhaal van
Simone ›
Wendy Smit
Wendy Smit
Organisatie & talent manager
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
"Tijdens deze cursus wordt niet alleen gekeken naar vitaliteit maar ook naar strategie. Je leert hoe je voor de directie een samenwerkingspartner kunt zijn. En...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Emile van der Burgt
Emile van der Burgt
Manager - Leidinggevend Voorman bij Caromi B.V.
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg
“Als leidinggevende wilde ik graag mijn team blijven motiveren en inspireren. In deze training leer je veel over je eigen positieve punten, maar ook over...
Lees het verhaal van
Emile ›
Rob Welles
Rob Welles
Customer Care Representative bij OVATA
Training Commerciële binnendienst
“Ik wilde vooral een gesprekspartner op niveau worden voor klanten. Door deze training ben ik dat nu. Ik weet bijvoorbeeld hoe ik aandachtig luister, samenvat...
Lees het verhaal van
Rob ›
Stephan Baas
Stephan Baas
Teamleider verspaning bij Feyter Industrial Services B.V.
Opleiding Middle Management A
“Vroeger keek ik vooral naar het team onder me, maar nu zie ik hoe de organisatie werkt als geheel. Ik zie de rol van de...
Lees het verhaal van
Stephan ›
Wendy van Gils-van den Broek
Wendy van Gils-van den Broek
Office manager bij MarkVliet Netwerk Notarissen
Opleiding Human Resource Management A
“Ik ben het HR-vak ingerold en wilde graag meer kennis. Deze opleiding heeft mij zo veel gebracht! Elke les was anders. We doorliepen 4 verschillende...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2022 - IMK Opleidingen B.V.