De beste opleidingen en trainingen voor doorgegroeide vakmensen
Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

DISC in de praktijk: delegeren in stijl

Hoe delegeren de verschillende stijlen? Wat zijn de grootste sterkten? En welke valkuilen liggen op de loer? 

DISC schema 2 - WEB - (c) IMK Opleidingen

 

D-Stijl

Het daadwerkelijk delegeren is niet moeilijk voor een D-stijl. Maar dat is niet ‘over de schutting gooien’. Vooral instrueren is een valkuil. Maak hier tijd voor. Anders komt het als een boemerang weer terug.

I-Stijl

Wees duidelijk als je iets delegeert. Mensen stimuleren en enthousiasmeren zit wel goed. Maar is het nu wel duidelijk dat zij het moeten doen? En weten ze precies wat van hen verwacht wordt? Volg dit goed op.

S-Stijl

Delegeren betekent dat iemand anders het doet… Nu maar ook in de toekomst. Denk daarom niet bij het maken van een instructie of het begeleiden, laat ik het dan ook meteen maar even zelf doen. Of helpen.

C-Stijl

Ja, je kunt het beter en je maakt geen fouten. Maar niet alles kan op jouw bord blijven dus delegeer. Instructie is geen probleem maar geef de ander ook vertrouwen, stimuleer. Goed gedaan in plaats van het kan beter…


Wat is uw natuurlijke manier van doen?
Wat is uw communicatie stijl?
Wat zijn uw onbewuste drijfveren?

Maak kosteloos uw eigen beknopte Q4 DISC gedragsanalyse en ontdek uw communicatiestijl

Tijdens onze trainingen en opleidingen krijgt u inzicht in uw eigen gedrag en in dat van anderen door middel van het Q4 DISC profiel. Meer weten? Lees hier hoe het profiel in de praktijk wordt toegepast.

Persoonlijk advies

Neem contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56. Ze adviseren u graag. 

DISC in de praktijk - WEB - (c) IMK Opleidingen

Bron: onze samenwerkingspartner Q4 Profiles


Meer DISC in de praktijk:

  • DISC in de praktijk: luistervaardigheden en beperkingen Het ingewikkelde van communicatie is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. Dat vullen we grotendeels zelf in. En zo ontstaat er al snel ruis en miscommunicatie. Als we snappen wat een ander hoort en wat zijn of haar beperkingen zijn, dan kunnen we elkaar beter begrijpen en effectiever met elkaar communiceren. Lees meer »
    Icoon DISC - IMK Opleidingen
  • DISC in de praktijk: stress signalen Met de feestdagen voor de deur is het voor de meesten onvermijdelijk: stress. Veel verplichtingen, mensen met allemaal een eigen gebruiksaanwijzing en oplopende emoties. Dan is het handig om te weten wanneer en/of waarbij u stress ervaart en hoe dit voor andere mensen geldt. Lees meer »
    Icoon DISC - IMK Opleidingen