Training Winstgevend onderhandelen

Help, de klant wil onderhandelen… Wat nu?

Alleen als maatwerktraining beschikbaar

Opleidingsduur
Op aanvraag

Prijs
Prijs op aanvraag

Beoordeling
Nog niet beoordeeld

LinkedIn groep

Inleiding Winstgevend onderhandelen

Als u een verkoopfunctie vervult, zult u de situatie waarin de klant ‘er méér uit wil slepen’, ongetwijfeld uit ervaring kennen. U staat voor een dilemma: geeft u de korting niet, dan loopt de klant misschien weg, geeft u de korting wèl, dan geeft u wellicht meer weg dan u eigenlijk wilt. Wat u nodig heeft, is inzicht en vaardigheid in het lastige en tegelijk boeiende vak dat we onderhandelen noemen: het zoeken van creatieve win-win-oplossingen met behoud van de goede relatie.

Voor wie?

Voor alle medewerkers van bedrijven met een commerciële functie, zowel in de buitendienst als aan de telefoon, maar ook voor inkopers. Kortom: voor iedereen die ooit in aanraking komt met het begrip ‘korting’. Deze training vormt een uitstekend vervolg op onze verkooptrainingen. Het niveau van deze training is MBO+ niveau.

Wat ontwikkel ik?

In deze training richten we ons op het realiseren van optimale commerciële resultaten. U leert omgaan met het kortingsconflict. U leert de situatie herkennen en inschatten, u leert hoe het onderhandel­proces in elkaar zit en u leert op praktische wijze het onderhandelen onder de knie te krijgen. Dit gebeurt zowel aan de hand van algemene oefeningen als ook aan de hand van uw eigen beschrijving van uw specifieke onderhandelsituaties. Aan het eind van de training bent u in staat om niet al te ingewikkelde onderhandelingen zelfstandig en succesvol te voeren.

Trainers

De training wordt gegeven door een ervaren trainer die regelmatig met gecompliceerde onderhandelings-situaties te maken heeft; voor zijn eigen bedrijf en als communicatieadviseur.

Aanvullende informatie

De training Winstgevend onderhandelen is alleen beschikbaar als Maatwerk training.
Wilt u van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van uw organisatie? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar support@IMKopleidingen.nl.


Opbouw

De training bestaat uit twee dagen met een week tussen de trainingsdagen in.
De tijden zijn van 10.00 – 17.00 uur.

Onze aanpak

Er wordt gewerkt in kleine groepen van gemiddeld 10 deelnemers, het maximum is 14 deelnemers. De werkwijze kenmerkt zich door veel interactie zoals ervaringsuitwisseling, discussies en oefeningen. Tijdens deze training ervaart u de voor- en nadelen van diverse onderhandelingstactieken en -stijlen aan de hand van praktijkvoorbeelden en rollenspelen.

Programma

 • Het schaarsteconflict als basis voor het onderhandelen
 • De valkuilen; te veel vechten of te veel samenwerken
 • De vier fasen in het onderhandelproces
 • Concessies; welke zijn goed en welke niet?
 • Praktische oefeningen waarmee de angst voor bescha­diging van de relatie met uw onderhandelpartner of klant afneemt
 • Voorbereidingsopdracht dag 2: praktijkervaring noteren
 • Analyse van de beschreven situaties
 • We ontwikkelen gezamenlijk een succesvolle onderhandelstrategie
 • We spelen de situatie na in een veilige omgeving

De training Winstgevend onderhandelen is alleen beschikbaar als incompanytraining.
Klik hier voor meer informatie.


Investering

Deze training is alleen beschikbaar als maatwerktraining.

Wilt u van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van uw organisatie? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@IMKopleidingen.nl.

Waarom IMK Opleidingen?

 • Praktisch, plezier, resultaat!
 • Hoge klanttevredenheid
 • Volledig toegespitst op uw praktijk
 • Praktijkgerichte trainers
 • Vandaag geleerd is morgen toegepast

Gerelateerde nieuwsberichten