2 maart 2021

Goed nieuws, tijdens de persconferentie van 23 februari zijn er versoepelingen aangekondigd op het gebied van onderwijs. Daar zijn we blij mee, want nu mogen onze incompany en maatwerk trainingen op locatie weer van start gaan.

Welke regels gelden maatwerk en incompany trainingen

Volgens regels van de rijksoverheid mogen instellingen die niet-overheid erkend onderwijs aanbieden zoals trainingen en educatieve activiteiten, geen fysiek onderwijs organiseren in publieke plaatsen. Het aanbieden van trainingen en educatieve activiteiten in besloten plaatsen is WEL toegestaan met inachtneming van de basismaatregelen zoals de 1,5 meter.

Met de term besloten plaatsen wordt bedoeld dat de trainingsruimte alleen toegankelijk is voor direct betrokkenen, denk aan deelnemers en trainers, en niet voor algemeen publiek. Een eigen opleidingslocatie is een besloten plaats. Een bedrijf is ook een besloten plaats.

De trainingen uit ons open programma mogen nog niet fysiek doorgaan, aangezien deze op publieke evenementenlocaties plaatsvinden. Deze gaan dus online door.

Veiligheid staat voorop

Uiteraard doet IMK Opleidingen er alles aan om zo veilig mogelijk te trainen. Dat doen we door vooraf duidelijke afspraken te maken over de training hygiëne. Bij interactieve oefeningen wordt rekening gehouden dat de deelnemers geen fysiek contact met elkaar hebben en op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar staan. Bovendien hebben we speciale richtlijnen opgesteld voor het trainen op 1,5 meter afstand. Bekijk hier ons coronaprotocol.

Coronaprotocol bekijken

Mocht een van de deelnemers plotseling in quarantaine moeten, dan is dat geen probleem. Hij of zij kan dan vanuit huis meedoen aan de training. Inmiddels zijn onze trainers erg bedreven in het geven van online of zelfs gemixte trainingen (deelnemers zowel op locatie en op afstand).

Waarom trainingen juist nu door laten gaan

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen. Waarom?

  1. Werken aan persoonlijke ontwikkeling werkt als een motivator.
  2. Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers houdt ze betrokken bij de organisatie.
  3. De coronacrisis vraagt om nieuwe vaardigheden die ontwikkeld moeten worden.
  4. Door verschillende trainingsmethodes is online trainen net zo interactief als klassikaal trainen.
  5. Door onze praktijkgerichte methode passen deelnemers de geleerde vaardigheden direct toe.

Trainen in het open programma

Onze trainingen uit het open programma worden gegeven op publieke evenementenlocaties, vandaar dat deze nog niet doorgaan. Dit betekent niet dat we helemaal geen trainingen verzorgen op basis van open inschrijving. Onze trainingen gaan gewoon door, klassikaal als het kan en online als het moet. Bovendien hebben we een uitgebreid assortiment aan online cursussen ontwikkeld. Deze bestaan vaak uit drie dagdelen in plaats van twee volle dagen.

Interesse in een maatwerk training?

Is de tijd daar om (weer) aan de talentonwikkeling in jouw organisatie te werken? Bijvoorbeeld op het gebied van leidinggeven, persoonlijke effectiviteit, vitaliteit of verkoopvaardigheden? Neem dan contact op met onze maatwerkadviseur via 0172 – 42 34 56. Een trainer komt graag vrijblijvend langs (of via een online meeting) om jullie doelen en wensen in kaart te brengen. Of plan een afspraak via onze website.