Het is tegenwoordig belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen op professioneel vlak. Volg daarom een STAP opleiding bij IMK Opleidingen. STAP, wat staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie, is een subsidie die in het leven is geroepen door de Nederlandse overheid. Met deze subsidie willen zij alle burgers die een band hebben met de Nederlandse arbeidsmarkt stimuleren om zichzelf om- en bij te scholen.

Onderstaand vind je een overzicht van al onze STAP opleidingen. In het tabblad ‘investering’ vind je een gedetailleerd overzicht van de STAP-budget prijzen. Op die manier kan je snel en eenvoudig zien welk restbedrag nog betaald moet worden. Ruim 50 trainingen zijn zelfs kosteloos te volgen.

Wiebertje!Medezeggenschap

Voordelen STAP opleiding

Welke STAP opleiding volgen | IMK Opleidingen

Het grootste voordeel van een STAP opleiding is het feit dat je jouw favoriete opleiding tegen een zeer gereduceerde prijs kunt volgen! Door middel van de STAP-subsidie kan maximaal € 1.000 van jouw opleiding betaalt worden. Dat betekent dat jij dus slechts het resterende bedrag zelf moet betalen.

Daarnaast levert het volgen van een STAP opleiding op persoonlijk vlak ook heel wat voordelen op:

  • Een kwalitatieve opleiding leidt tot geluk op de werkvloer.
  • Een STAP opleiding helpt jou te groeien binnen jouw functie en jouw zelfvertrouwen een boost te geven.
  • Geluk op de werkvloer neem je mee naar huis.
  • Tot slot vergroot het volgen van een STAP opleiding jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Voorwaarden om een STAP opleiding te volgen

Er zijn enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor het STAP-budget, namelijk:

  • Je bent tenminste 18 jaar oud en hebt de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt;
  • Je bent een Europese burger;
  • Je ontvangt geen andere tegemoetkomingen;
  • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie ontvangen.

Voorwaarden STAP opleiding als opleider | IMK Opleidingen

Daarnaast moeten wij als opleider ook voldoen aan enkele voorwaarde. Zo moet ons aanbod geregistreerd worden in het RIO-portaal. IMK Opleidingen beschikt over het NRTO kwaliteitskeurmerk, waardoor wij voldoen aan de voorwaarden om STAP opleidingen te kunnen aanbieden.

Tot slot moet de STAP opleiding die je wil volgen bijdragen aan jouw professionele groei. Zo kan je het STAP-budget bijvoorbeeld wel gebruiken voor een training Praktisch leidinggeven op de werkvloer, maar niet voor een andere niet zakelijke cursussen als Frans voor op reis.

Inschrijven voor STAP opleiding

Het is erg eenvoudig om jezelf in te schrijven voor een van onze STAP opleidingen.

STAP opleiding kiezen | IMK Opleidingen

1. Kies jouw favoriete opleiding en maak een vooraanmelding middels de STAP-subsidie inschrijfknop.

2. Na inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail met de informatie van jouw STAP-aanmelding. Je ontvangt direct jouw STAP-aanmeldingsbewijs. Dit heb je nodig voor jouw aanvraag bij het STAP-portaal.

3. Log op de door ons aangegeven datum in op het STAP-portaal om jouw subsidieaanvraag in te dienen.

4. Tot slot ontvang je van het UWV een akkoord of je de STAP opleiding mag volgen.

STAP opleidingen van IMK Opleidingen

Ben je enthousiast geworden om een van onze STAP opleidingen te volgen? Controleer dan hier of je voldoet aan de STAP-voorwaarden. Zorg dat je ruim voor de volgende aanvraagperiode jezelf aangemeld hebt voor een opleiding! Bij het STAP-budget geldt namelijk de regeling OP=OP. Is het STAP-budget voor een bepaald tijdvak op? Dan is het niet meer mogelijk om jouw persoonlijke STAP-budget aan te vragen binnen dit blok.

Heb je verder vragen over de STAP opleidingen van IMK Opleidingen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze STAP-adviseurs via het contactformulier op de website of telefonisch via 0172 – 42 34 56.

Wat is een STAP-aanmeldbewijs?

Het STAP-aanmeldbewijs heb je nodig om jouw aanvraag voor STAP-budget in te dienen bij het STAP-portaal. Je ontvangt dit document nadat je via onze website een vooraanmelding hebt gedaan voor de training of opleiding die je wilt volgen. Zonder dit bewijs kun je geen STAP-budget aanvragen. Zorg dus dat je ruim voor de een nieuwe aanvraagperiode dit bewijs in je bezit hebt.

Wat doe ik als ik me heb aangemeld voor een opleiding en ik krijg geen STAP-budget?

Als je geen STAP-budget krijgt toegewezen, dan zoeken wij samen met jou uit wat hiervoor de reden is. Wellicht is het budget voor een specifieke periode op of was jouw aanvraag niet volledig. Hier zoeken we samen een oplossing voor. Mocht je definitief geen STAP-budget krijgen, dan kun je ervoor kiezen de opleiding zelf te betalen. Uiteraard kun je jouw vooraanmelding ook kosteloos annuleren.

Worden alle kosten van mijn opleiding vergoed door het STAP-budget?

De meeste kosten (zoals lesmateriaal, locatiekosten en lesgeld) worden vergoed door het STAP-budget. Alleen de lunchkosten zijn uitgesloten van deze regeling. Volg je bij ons een training die minder dan € 1.000 kost? Dan zijn de lunchkosten voor onze rekening. De reiskosten die je maakt om naar de trainingslocatie te komen, worden niet vergoed.

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Je kunt vanaf 1 maart 2022 jouw STAP-budget aanvragen. Jaarlijks wordt de subsidie over 6 tijdvakken verdeeld. Hoe eerder in het tijdvak je jouw aanvraag indient, hoe groter de kans dat die toegewezen wordt. Een aanvraag moet je altijd indienen voordat de scholing start. De scholing moet starten binnen 3 maanden na het tijdvak waarin het STAP-budget is aangevraagd. Wil je bijvoorbeeld op 28 juli starten, dan kun je al op 1 maart je aanvraag indienen bij het UWV STAP-portaal. Wij helpen jou daarbij en informeren jou wanneer jij de aanvraag kunt indienen.

Kan ik ook STAP-subsidie krijgen als mijn werkgever de opleiding betaalt?

Als jouw werkgever de training of opleiding betaalt, dan kun jij daar geen STAP-subsidie voor aanvragen. Vraag je zelf een training aan en kost die meer dan € 1.000 dan kun je wel aan jouw werkgever vragen om het restant te betalen. Hoe dit werkt? Jij doet zelf bij ons de vooraanmelding via de special STAP-inschrijfknop. Nadat jouw aanvraag goedgekeurd is door het UWV, sturen wij jou een factuur met het te betalen restbedrag. Deze kun jij indienen bij de werkgever. Omdat de STAP-subsidie een persoonlijk budget is, sturen wij geen factuur naar een werkgever.