21 oktober 2019

Talentontwikkeling is dé trend voor de komende jaren. Door de krapte op de arbeidsmarkt ligt de focus bij steeds meer bedrijven op binden, boeien en behouden van medewerkers. Talentontwikkeling is een krachtig instrument om dat voor elkaar te krijgen.

Competentie of talent?

Bij de meeste organisaties zijn functies beschreven met de bijbehorende competenties. De vraag is dan: heb je wel talent voor die competentie? Iedereen kan leren voetballen, maar niet iedereen wordt een tópvoetballer. De focus ligt daarom steeds meer op het trainen en ontwikkelen van talenten die mensen al bezitten. Dat kunnen ook talenten zijn die latent aanwezig zijn en nog niet tot bloei zijn gekomen. In onze trainingen gebruiken we DISC om die talenten te ontdekken om ze vervolgens optimaal te gebruiken.

De rol die het beste past

Talentontwikkeling kan op verschillende manieren ingevuld worden. Wij zien in de praktijk dat wanneer je mensen meer verantwoordelijkheid geeft en meer beslissingsruimte, ze hun talenten beter ontplooien. Zo brengen ze zichzelf en de organisatie tot meer groei. Daarom doen we dat in onze eigen organisatie ook.

Alle werkzaamheden brengen we onder in rollen en iedereen bepaalt zelf welke rol het beste past. We besluiten met elkaar hoe werkzaamheden plaatsvinden en hoe we de taken en rollen verdelen. Vervolgens kan iedereen zich verder ontwikkelen en trainingen volgen om nog sterker in zijn rol te staan. Slimmer werken met meer plezier dus!

Groot rendement

Wat ons betreft leren mensen het beste door zo dicht mogelijk bij de praktijk te blijven. Daarom gaan deelnemers aan onze trainingen binnen het eerste halfuur aan de slag met een situatie uit hun eigen dagelijkse praktijk. Deelnemers weten: dit gaat over mij. Het rendement van de training is daardoor veel groter. Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan het praktijkleren; bijna 70% leer je namelijk op de werkplek. Wat ga je op welke wijze in de praktijk toepassen?

Wil je meer weten over talentontwikkeling en wat we voor je kunnen doen? We staan graag voor je klaar!
Je kunt ons bereiken via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 – 42 34 56.