19 september 2022

Jezelf blijven ontwikkelen is zeker ook voor zelfstandige professionals een belangrijk thema. Maar hoe vind je in dat enorme aanbod een training die bij je past? Door de nieuwe samenwerking van IMK Opleidingen en Profteams wordt dat nu een stuk makkelijker.

Wat is er nieuw?

Op het platform van Profteams kunnen zzp’ers zich nu eenvoudig aanmelden voor trainingen en opleidingen van IMK Opleidingen en krijgen dan zelfs korting op hun abonnementsbijdrage voor Profteams. Dit maken de twee partijen vandaag bekend.

Wie is Profteams

Profteams is een platform speciaal voor zzp’ers, waar zij zichzelf kunnen profileren om beter gevonden te worden door organisaties. Ze kunnen op Profteams netwerken met andere zzp’ers, relevante events bijwonen, kennis delen en sinds deze maand dus ook passende trainingen en opleidingen vinden. Uniek aan Profteams is ook dat er geen bemiddelingskosten worden berekend. Organisaties doen rechtstreeks zaken met de zelfstandige professionals.

Waarom samenwerken?

Profteams directeur Roberto Palland is zeer verheugd over de samenwerking. Zijn achtergrond is de opleidingswereld en bij Profteams wil hij deze ervaring niet onbenut laten. “Met de kwalitatief goede opleidingen en trainingen van IMK Opleidingen kunnen wij zelfstandige professionals helpen zich te blijven ontwikkelen. Op Profteams.nl is een Academy ingericht met interessante aanbiedingen én exclusieve kortingen voor de zzp’er”, zegt Palland.

Ook directeur Bert Pol van IMK Opleidingen is blij dat ze de handen ineen slaan. “Talentontwikkeling is ook voor zelfstandige professionals zo belangrijk. Het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden zoals leidinggeven, timemanagement, klantgericht werken en persoonlijke effectiviteit blijft actueel voor deze doelgroep. Evenals het op peil houden van functiegerichte expertise, zoals bijvoorbeeld projectmanagement of scrum.

Bij IMK Opleidingen betekent talentontwikkeling meer dan het trainen van vaardigheden en het bijspijkeren van kennis. Door ook aan de slag te gaan met zelfvertrouwen, motivatie, zelfkennis en doorzettingsvermogen, krijgt een zelfstandige professional meer grip op zijn of haar functioneren. Door zich continu te ontwikkelen vormen zzp’ers daadwerkelijk een meerwaarde voor organisaties die gebruik maken van hun diensten.

Het initiatief van Profteams om zich specifiek te richten op zelfstandige ondernemers helpt ons ook om meer bekendheid te krijgen binnen deze doelgroep. Onze focus ligt op praktisch ingestelde personen en daar behoren de zelfstandigen zeker toe. Want vandaag geleerd is morgen toegepast”, geeft Bert Pol aan.