11 december 2023

December is in volle gang en het is bijna tijd om het jaar af te ronden. Ben jij op nog zoek naar een feestelijke manier om samen met je team het jaar af te ronden en ze te bedanken voor hun inzet? Dan is dit artikel voor jou!

1. Verras je team met een winterwonderkantoor

Feestelijker wordt het niet met een kantoor dat is omgetoverd in een winterwonderland. Verras je team met versierde werkplekken met kleurrijke slingers, fonkelende lichtjes en een minikerstboom. Dim het licht en vergeet de kerstlekkernijen niet! Het creëren van een feestelijke sfeer helpt iedereen in de stemming te komen voor een positieve afsluiting van het jaar.

2. Organiseer een verrassingsontbijt of lunch

Verander de gebruikelijke koffiepauze in een verrassingsontbijt of lunch. Trakteer het team op feestelijke donuts, kerstbrood en natuurlijk warme chocolademelk. Neem de tijd om ontspannen samen te eten en bij te praten of terug te kijken op het afgelopen jaar.

3. Terugblik op successen

Maak een (video)presentatie met hoogtepunten van het jaar, zoals voltooide projecten, behaalde doelen en leuke teammomenten. Dit is niet alleen een geweldige manier om successen te vieren, maar het herinnert iedereen er ook aan hoeveel er is bereikt. En ook de bloopers horen er natuurlijk bij.

4. Maak er een spelletje van

Organiseer in de laatste weken van het jaar een aantal teamspellen of activiteiten die zorgen voor een ontspannen en plezierige sfeer. Denk aan een tafeltenniscompetitie of een pubquiz over het team. Goed voor de teamspirit en om het jaar gezellig af te sluiten.

5. Persoonlijke bedankjes

Bedank je team. Geef elk teamlid een persoonlijk bedankje: dit kan een klein cadeautje zijn of een complimentenkaartje. Vertel elk teamlid waarom je hem of haar waardeert. Of het nu gaat om hun harde werk, creativiteit of positieve energie; het benadrukken van individuele prestaties geeft iedereen een boost.

Je kunt er ook voor kiezen om teamleden te vragen om aan elkaar een compliment of bedankje te geven en zo hun waardering naar elkaar uit te laten spreken.

Verder bouwen aan je team?

Met deze ideeën kun je het jaar knallend afsluiten en je team motiveren voor een geweldig nieuw jaar vol kansen en successen.

Wil je nog veel meer ideeën over leidinggeven aan je team? Ook in het nieuwe jaar bieden we weer de beste trainingen en opleidingen aan. Zoals de training Authentiek leiderschap waarmee je jouw leiderschap verdiept en je eigen talenten en die van je team verder tot bloei brengt. Of onze opleidingen Middle Management: drie opleidingen voor de startende leidinggevende tot de doorgewinterde manager.

Op naar een fantastisch team en een schitterend nieuwjaar!