19 augustus 2019

Mijn naam is Kim van Alphen en ik werk als HRM-adviseur. Begin dit jaar nam ik me voor: meer strategie, minder waan van de dag. Hoe ik dat aanpak, lees je in mijn blog.

Hoe het afliep met de trainingen feedback geven

Zoals je inmiddels gewend bent, een korte terugblik op het vorige thema:  ‘Professionele cultuur’. Ik had bedacht om in eerste instantie alleen de leidinggevenden op training te sturen met het idee dat zij dan al een goed voorbeeld konden geven. Maar de trainer gaf aan dat het veel effectiever is om gemengde groepen te maken. Op die manier zien werknemers dat de leidinggevende ook best moeite kan hebben met feedback en creëer je direct een leereffect. Een goed en zinnig advies, dus zo gaan we het doen. De eerste trainingen zijn gepland!

Persoonlijke effectiviteit of is het vooral timemanagement?

Deze maand staat persoonlijke effectiviteit op de agenda. Om je persoonlijke effectiviteit te vergroten, is het belangrijk om eerst inzicht te krijgen in je huidige gedrag. Toen ik daarover nadacht, kwam ik erachter dat ik me vooral liet leiden door de waan van de dag en vervolgens klaagde dat ik mijn werk niet afkreeg. Bovendien baalde ik ervan dat ik alleen maar bezig was met de dagelijkse problemen en vrijwel niets constructiefs bereikte.

De vraag is dan natuurlijk, hoe kan ik mijn gedrag veranderen? Ik ben vooral gaan sleutelen aan de randvoorwaarden: meer structuur aanbrengen in mijn werk en nadenken over de bijdrage die ik kan leveren aan de organisatie vanuit HRM.

Zo ben ik begin dit jaar begonnen om meer strategisch te werken. Ik heb een weekindeling gemaakt, zodat ik meer tijd heb voor de grotere thema’s. De themadagen hebben al een duidelijk effect: ik heb en neem meer tijd om me voor te bereiden op gesprekken, ik heb mijn valkuilen leren kennen, ik lees me beter in en ik ervaar meer rust.

Daar wilde ik méér van en daarom heb ik nog meer aanpassingen gedaan:

  • Aan het einde van elke werkdag maak ik een lijstje van de dingen die ik de volgende dag wil doen. Daar begin ik ’s ochtends mee in plaats van direct de mailbox te openen en me daarin te verliezen.
  • Ik plan eerst de léuke dingen zodat ik echt zin krijg in mijn werkdag. Daarna doe ik pas de mailbox (maximaal een uur) en begin ik aan werk dat ik minder leuk vind of dat ingewikkelder is. Natuurlijk is dat voor iedereen anders, maar voor mij werkt het goed.

Dus het is eigenlijk door timemanagement dat ik effectiever ben geworden in mijn persoonlijke gedrag en de invloed die ik heb.
Mijn tip is dan ook: zorg voor meer regie op je werk(dag). Daarmee creëer je rust en heb je meer oog voor je eigen gedragspatronen. Met meer inzicht in hoe je reageert op lastige situaties kun je vervolgens proberen om daar anders mee om te gaan.

Kim van Alphen - Door time management meer regieHoe ga jij zorgen voor meer regie op je werkdag? Ik ben benieuwd!

Groeten,

Kim van Alphen
HRM-adviseur

 

 

PS: Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden wanneer mijn nieuwe blog weer live staat? Schrijf je dan in voor de IMK Opleidingen nieuwsbrief.