14 juni 2021

Is de zomervakantie voor jou ook het uitgelezen moment om weer eens een boek open te slaan? Onze trainers en onze directeur zetten speciaal voor jou hun favoriete boeken op een rij. Neem deze zomer plaats op een luie stoel onder de parasol en laat je inspireren.

Tip 1:

Werk heeft het gebouw verlaten – Anders samenwerken na de Corona cultuurshock van Jitske Kramer

Marjan Olyslager - trainer IMK Opleidingen
Getipt door trainer Marjan Olyslager: “Het gaat over helder, menselijk en improviserend leiderschap en online kampvuren. Een verhaal over tijd en ruimte flexibel inrichten, rekening houdend met het type werk. Als antropologe biedt Jitske Kramer een mooi perspectief op organisatie en het organiseren van werk en samenwerking. Afwisselende theorie en verhalen, geweldig woordgebruik en een zeer inspirerende schets van keuzemogelijkheden voor onze werktoekomst.”

Tip 2:

De logica van gelukontdek de formule van Mo Gawdat (Chief Business Officer van Google X)

Jay Hijmering - trainer IMK Opleidingen
Getipt door trainer Jay Hijmering: “Het is een inspirerend boek over wat ‘gelukkig zijn’ nu eigenlijk inhoudt en hoe je het kan bereiken. Geld, rijkdom en succes zijn fijn, maar echt gelukkig zijn heeft daar vaak weinig mee te maken. Snelle concrete inzichten en tips hoe ook jij geluk kan vinden met een andere kijk op het leven.”

Tip 3:

Flow en de kunst van het zakendoen van Jan Bommerez

Bert Pol - IMK Opleidingen
Getipt door trainer Bert Pol: “Dit boek heeft me stof tot nadenken gegeven. Met name de opmerking dat het gras niet harder gaat groeien door eraan te trekken, heeft me meer rust gegeven wanneer zaken niet zo snel liepen als ik zou willen. Ik zag mezelf aan het gras trekken.

Tip 4:

The subtle art of not giving a f*ck van Mark Manson

Patrick van der Gulik - trainer IMK Opleidingen
Getipt door Patrick van der Gulik: “Heerlijk leesbaar en down to earth boek, met stiekem best een hoop wijze woorden!” Zijn filosofie is stoppen met altijd maar positief zijn. Leer in plaats daarvan omgaan met tekortkomingen en tegenslagen die bij het leven horen.

Tip 5:

Emotionele intelligentie – Emoties als sleutel tot succes van Daniel Goleman

Soraya Rooijackers - IMK OpleidingenGetipt door Soraya Rooijackers: “Dit boek was mijn eerste kennismaking met emotionele intelligentie en sindsdien ben ik verkocht. Het mooie aan EI (emotionele intelligentie) is dat je het kunt ontwikkelen, iets waar ik als trainer warm van wordt. Want net als in gastvrijheid gaat het niet altijd om WAT je doet, maar zeker ook in HOE je het doet.”

Tip 6:

Verbaal meesterschap van Remco Claassen

Wim Boersma - trainer IMK Opleidingen
Getipt door Wim Boersma: “Gewoon verplichte stof voor iedereen die wel eens communiceert.”

 
 
 
 

Tip 7:

Praktisch leidinggeven – Hét handboek voor leidinggevenden van Bert Pol

Boek Praktisch leidinggeven - IMK Opleidingen
Getipt door (wie anders) Bert Pol: “Natuurlijk hoop ik vele mensen te inspireren. Lees allemaal mijn boek en je gaat na de zomer weer met frisse moed je team tegemoet.” Of download hier gratis het eerste hoofdstuk “Ik ben leidinggevende en nu?”.