Training Lean Green Belt

Help uw organisatie om continu te blijven verbeteren

Opleidingsduur
3 dagen

Prijs
€ 1.765,-

Beoordeling
Nog niet beoordeeld

Inleiding training Lean Green Belt


Tijdens de training Lean Green Belt leert u hoe u processen flexibel en efficiënt inricht vanuit het perspectief van de klant met behulp van de Lean-principes en een Lean-praktijkopdracht.
 
 

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die processen en structuren in zijn afdeling zelfstandig wil verbeteren.

Wat ontwikkel ik?

Na het volgen van deze training bent u de Lean-expert binnen uw afdeling. U oefent een actieve rol uit binnen uw team teneinde de processen te verbeteren. 

Lean staat voor ‘mager’ of ‘slank’, wat voor bedrijven vertaald wordt in snellere, goedkopere en kwalitatief betere processen. Lean heeft als primaire focus het elimineren en voorkomen van verspillingen in bedrijfsprocessen. Maatgevend hierbij is de factor doorlooptijd: het verbeteren van de processnelheid zorgt voor een verbetering van kwaliteit en productiviteit.
Het doel is de tijd tussen een klantorder en orderlevering te verkorten door alle overbodige stappen in deze keten te elimineren. Dit is mogelijk door elke individuele processtap te toetsen aan de toegevoegde waarde voor de klant. Waar geen toegevoegde waarde bestaat, bevinden zich veelal verspillingen die aangepakt kunnen worden.

Onze aanpak

Een training is een goed begin, maar uiteindelijk gaat het erom dat de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. De mate waarin u dit doet – de transfer – staat bij ons centraal, we doen hier zelfs onderzoek naar.

Naast de gezamenlijke lesdagen krijgt u toegang tot onze digitale leeromgeving. U bereidt zich voor op de klassikale training in deze digitale leeromgeving waar u toegang heeft tot de theorie, video’s en aanvullende oefeningen. De training Lean Green Belt is dynamisch en praktijkgericht, u ervaart direct welke voordelen het biedt om Lean binnen uw organisatie te implementeren.

Coaching – optioneel

Om gecertificeerd te worden tot Lean Green Belt voert u een praktijkopdracht uit. We doen samen een intake van twee uur bij u op locatie en maken de opdracht concreet. In de tussentijd hebben we contact via de digitale leeromgeving, Skype en komen we nog een keer bij u op locatie. Is de verbetering doorgevoerd, dan dient u uw rapport in via de digitale leeromgeving en krijgt u een assessment.

Wie is mijn trainer?

Om een goede transfer van leren te bewerkstelligen, is het belangrijk dat de trainer zich in de dagelijkse praktijk van de deelnemer verplaatst. Onze trainers kunnen dit doordat ze veel ervaring hebben binnen verschillende branches en doordat het verzorgen van een opleiding vaak onderdeel is van een groter traject bij een opdrachtgever.

Niveau en certificaat

Na deze training wordt u gecertificeerd op LCS-level 1c, Lean Green Belt niveau. U ontvangt een geaccrediteerd LCS-certificaat op Lean Green Belt niveau bij het behalen van het examen en de praktijkopdracht. Voor de praktijkopdracht bieden we optioneel ondersteunende coaching.

Bel voor persoonlijk advies naar 0172 – 42 34 56.


Programma training Lean Green Belt

Het programma bestaat uit drie wekelijkse trainingsdagen waarop u zich voorbereidt in de digitale leeromgeving (circa twee uur voorbereiding). Na de derde dag gaat u aan de slag met uw praktijkopdracht, u bent hier ongeveer zes weken mee bezig. Is de verbetering doorgevoerd, dan dient u uw rapport in via de digitale leeromgeving en krijgt u een assessment.

Totale tijdsinvestering: 30 uur training inclusief voorbereiding in de digitale leeromgeving. Verder moet u rekening houden met de tijd die u nodig hebt voor de praktijkopdracht.
Totale doorlooptijd: circa tien weken.

Dag 1:

 • Introductie: geschiedenis & achtergrond Lean
 • Het proces door de ogen van de klant
 • De verborgen organisatie
 • De 7 verliezen
 • Workshop: Lego Lean-simulatie ronde 1

Dag 2:

 • De 1e pijler van het Lean-huis: Just in Time Flow, Pull, Takttijd, SMED
 • Workshop: Lego Lean-simulatie ronde 2
 • De 2e pijler van het Lean-huis: JIDOKA Andon, First Time Right, Poka Yoke
 • Het fundament voor een stabiel proces: Heijunka, Standaardisatie, Visueel Management
 • 5S Werkplekorganisatie Workshop
 Dag 3:

 • Hoshin Kanri
 • Continu verbeteren – de weg naar het ideale proces
 • Kaizen
 • Lean in de praktijk
 • Lean implementatiestappenplan
 • Bespreking praktijkopdrachten, samenvatting & afsluiting

Startdata & locaties

De training bestaat uit 3 dagen. De tijden zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur.


Investering

Het all-in tarief per training bedraagt € 1.765,-
Tariefsopbouw: lesgeld € 1.225,- / lesmateriaal € 80,- / assessment € 280,- / locatiekosten € 180,- (3 dagen)
Alle bedragen zijn exclusief btw.

Het coachingstraject bedraagt €1.400,- (optioneel)
In totaal 10 uur coaching: 2 uur intake en opstarten en 8 uur begeleiding tijdens opdracht.
Alle bedragen zijn exclusief btw.

Samenwerking met Maruna Proces Improvement Maruna Process Improvement

IMK Opleidingen biedt deze training aan in samenwerking met Maruna Proces Improvement.

Waarom IMK Opleidingen?

 • Praktisch, plezier, resultaat!
 • Hoge klanttevredenheid
 • Volledig toegespitst op uw praktijk
 • Praktijkgerichte trainers
 • Vandaag geleerd is morgen toegepast