4 augustus 2014

Beste trainer van IMK Opleidingen,

Eén van mijn collega’s kan nogal direct uit de hoek komen. Als hij dan ook nog zijn stem verheft, weet ik vaak niet meer wat ik moet zeggen. Ik sla dicht, het lijkt wel kortsluiting. Ik vind het erg vervelend, graag zou ik wat zelfverzekerder overkomen en reageren. Wat kan ik doen?

 
Groeten, Janine
Backoffice medewerker


Beste Janine,

Het kan erg vervelend zijn als je niet meteen weet wat je terug kan zeggen. Vaak denk je later: ik had dàt moeten zeggen. Maar dan is het al te laat. Of niet? In de training Persoonlijke effectiviteit leer je hoe je later op een goede manier op zaken terug kan komen. Als dat eenmaal lukt, dan zal je ook merken dat je steeds sneller een effectieve reactie klaar hebt.

Voor een ander is niet duidelijk waar je mee zit, totdat je dit benoemt. Zie het als een ijsberg in het water. Het gedrag van mensen is het topje wat boven het water uitsteekt. Het is voor iedereen duidelijk zichtbaar. Je kunt bij een collega niet zien wat er onder water afspeelt. Hij kan dat dus ook niet bij jou. Pas als jij hem duidelijk kan maken waar je mee zit, kan hij daar rekening mee houden.

Tijdens de training kan je hier in een veilige omgeving mee oefenen. Het blijft namelijk niet bij praten, maar je gaat het ook echt doen. Wij geven je de ingrediënten waarmee je steeds Persoonlijke effectiviteit en ontwikkelingbeter voor jezelf kunt opkomen.

Neem voor persoonlijk advies gerust contact op met één van onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56.

Ik wens je veel succes.
Hartelijke groeten,

Heleen Adelaar
Trainer bij IMK Opleidingen