7 september 2018

Twintig jaar IMK Opleidingen maakte Edith Kruijswijk vanaf de begintijd mee. Ze begon als uitzendkracht en administratief medewerker en groeide door tot in het Management Team (MT). Ondanks haar dyslexie volgde Edith hiervoor een indrukwekkende reeks opleidingen en trainingen. Met die ervaring én haar HR-rol adviseert ze ook klanten. “Dat is niet mijn kerntaak, maar ik vind dat wel ontzettend leuk”, vertelt Edith. En dat blijkt wederzijds.

Mijn grootste stap

Edith begon in 1998 als uitzendkracht. “We werkten met een jong, hecht team boven een garagebedrijf. We konden de benzine vaak ruiken”, herinnert zij zich als eerste. Als administratief medewerker was zij de ‘spin in het web’ bij van alles wat er moest gebeuren. “Altijd dingen regelen en ordenen. Altijd hands-on.”
Met de groei van IMK, groeide Edith mee. Ze werd al snel administrateur. Het werken met cijfers én mensen beviel goed en ze werd teamleider Administratie. Zo werd leidinggeven een nieuwe uitdaging. Later werd ook Personeelszaken haar verantwoordelijkheid, samen met het volledige Bedrijfsbureau. In 2011 trad ze toe tot het MT. “Maar de grootste stap vond ik om leiding te gaan geven aan de grotere afdeling van het Bedrijfsbureau.”

Gevecht met mezelf

Voor het zetten van alle stappen, volgde Edith diverse opleidingen en trainingen, onder andere van IMK Opleidingen. Haar dyslexie is daarbij lastig, maar geen beletsel. Vooral dankzij haar strijdlust. “De mooiste ontwikkeling die ik heb ervaren, was bij de opleiding Middle Management A. Dat bood mij veel eyeopeners: ik ging de theorie herkennen in onze organisatie en doorzag hoe processen in de organisatie liepen.” Specifiek voor HRM volgde ze de opleidingen Human Resource Management A en B.
Het ging niet altijd gemakkelijk. “Vooral de opschaling naar strategisch niveau, met een meer adviserende rol, was pittig. Ik was juist altijd heel praktisch en meewerkend bezig geweest. Dat ligt mij ook als ‘mensen-mens’. Het was toen best een gevecht met mezelf en ik heb regelmatig een traantje gelaten. Maar het lukte me en na die ‘strijd’ was de ‘overwinning’ extra zoet. En ik doe het niet alleen: er staat een heel team achter het Bedrijfsbureau. Deze mensen zijn heel belangrijk voor mij.”
Studieadviseurs IMK Opleidingen

Uitdagingen van klanten

Door haar functie binnen de organisatie heeft Edith niet dagelijks met klanten te maken. Toch gebeurt dat wel. “Bijvoorbeeld door vanuit mijn HR-rol mee te denken over de ontwikkeluitdagingen bij klanten. Ik herken hun uitdagingen en kan daardoor goed meedenken over de best passende oplossing.” Ook aan organisatie brede beldagen doet Edith graag mee. “Ik vind dat heerlijk, die contacten met klanten. Altijd vanuit de inhoud!” En dat wordt gewaardeerd, door de klanten én haar collega’s van Sales.

Met een echt ‘IMK-hart’ en doordat zij mee kon groeien met de organisatie, werkt Edith nu 20 jaar bij IMK Opleidingen. “Vooral omdat ik kan leren binnen onze lerende organisatie.” En dat gaat door. Voor het leidinggeven is vooral coachend leiderschap een nieuwe uitdaging. “Hiervoor heb ik dit jaar een training gevolgd. Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd.”

Meer over Edith Kruijswijk:

Van uitzendkracht naar MT lid door wilskracht en opleidingen (c) IMK Opleidingen