6 juli 2020

Nadat onze trainers zich het online trainen eigen hebben gemaakt, mogen mondjesmaat ook weer de fysieke trainingen van start gaan. Onze trainer Laiza deelt haar eerste ervaring sinds de corona-lockdown.

“Vol spanning loop ik BCN binnen. De dame achter de balie verwelkomt me extra vrolijk lijkt het wel. Fijn dat we weer open zijn, zeggen we gezamenlijk. Ik mag niet met de lift naar boven, lekker via de trappen omhoog naar de derde (de corona kilo’s werken niet mee). Daar aangekomen staat het welbekende BCN ontbijtpakket op me te wachten.

Ook weer als vanouds word ik opgewacht door een BCN medewerker met meetlint in de hand, die me herkent en spontaan roept: “Leuk dat je er weer bent.” De zaal staat in de verkeerde opstelling zie ik. De examenopstelling (allemaal losse tafels naar de trainer gericht) is iets te afstandelijk voor onze LW deelnemers. De medewerker gaat met meetlint in de hand aan de slag met herinrichten van de ruimte. Ik vraag hem om nog samen even in drie hoeken een oefeningsmogelijkheid voor de deelnemers op 1,5 meter te creëren.

Laptop gaat open, computer aan, spulletjes worden uitgepakt en klaargelegd. De eerste deelnemer komt binnen. We zwaaien naar elkaar. Heerlijk, hij heeft er zin in. “Hooiiii Laiza”, hoor ik vol enthousiasme een deelnemer van de Middle Management A groep van voor corona zeggen. Hij doet ook vrolijk mee en zegt: “Leuk, mag ik je nu zien en ook dadelijk weer in september.”

Heerlijk die leergierigheid. Geen handen schudden, een brede glimlach, een knik en een warme groet. We starten met acht mensen, even de coronamaatregelen uitleggen. Gezamenlijk de corona beleving met elkaar bespreken en ervaringen delen. En hop we gaan weer hoor, we starten met hun mooie vak: het aansturen van mensen en ja hoe doe je dat nog effectiever? Eigenlijk voelt iedereen ondanks de anderhalve meter afstand weer helemaal dichtbij.”

Gelukkig was het fysiek voor de groep staan voor Laiza al snel zoals vanouds. We zijn blij dat dit weer kan. En inmiddels weten we dat – als het niet meer kan – het gelukkig ook online prima lukt. Hierdoor bieden we voor alle deelnemers een altijd-door-garantie: klassikaal als het kan, online als het moet. Zien we jou en/of je collega weer in september? Schrijf je gelijk in voor een van onze trainingen of opleidingen.

Heb je vragen of wil je graag advies? Bel met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56 of stuur een e-mail naar advies@imkopleidingen.nl.