15 januari 2018

Houdt uw HR-afdeling zich al bezig met strategische bedrijfskeuzes? Of houdt uw HR-afdeling zich nog steeds operationeel en op de korte termijn bezig? Het is dan verstandig een ommezwaai naar strategische bedrijfskeuzes te maken. Met de rolbenadering van Dave Ulrich (2 modellen – 4 en 6 rollen) heeft u een effectief hulpmiddel om deze ommezwaai te kunnen realiseren.

De Amerikaanse professor Dave Ulrich, verbonden aan de universiteit van Michigan, onderzoekt al ruim 25 jaar welke kennis en vaardigheden nodig zijn om een succesvol HR-professional te worden en een efficiënter HR-afdeling uit te bouwen. Volgens Ulrich blijven HRM-beslissingen en -prioriteiten zonder een strikte opvolging van investeringen en resultaten in Human Resource Management meer een gril van het moment dan een bevlieging.

Om de taken van HR in te delen kunt u het model van Dave Ulrich hanteren. In de eenvoud van dit model wordt zowel de kracht als de zwakte van HR duidelijk: het is een breed werkterrein dat raakvlakken heeft met alle onderdelen van de organisatie. Daarin kan HR de rol vervullen van de spin in het web. Ulrich is er als geen andere HR-wetenschapper in geslaagd op een eenvoudige en bruikbare manier de kerntaken van HR in kaart te brengen en een brug te slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en het werkveld.

Lees meer over het model van Dave Ulrich op HR Praktijk.


Masterclass HR Business Partner in twee dagen

Het inzicht dat HRM een belangrijke strategische succesfactor is voor organisaties wint snel terrein. Mensen maken het verschil en de afdeling HR heeft hierin samen met het lijnmanagement een grote invloed en verantwoordelijkheid. Wilt u leren hoe u zich kunt ontwikkelen tot HR business partner? Dat kan in 2 dagen! Lees meer over de masterclass HR Business Partner in twee dagen van onze partner HR Academy.

 

Is jouw HR afdeling al toekomstbestendig

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HR Praktijk