18 juni 2018

Trainer Patrick Douglas: “Van productieleider Erik uit mijn Middle Management A-groep ben ik nog steeds onder de indruk. Wat heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt!” Toen Erik aan de opleiding begon, was hij totaal radeloos. Inmiddels is hij een voorbeeld voor zijn collega-productieleiders.

Hoge werkdruk

Erik werkt sinds een jaar of zes bij een grote tuinderij. Een jaar geleden werd hij de leidinggevende van een team van twaalf man. Hij vertelde: De werkdruk is erg hoog. Voor mijn gevoel werk ik keihard en toch stapelen de fouten zich op. Ik ontdek dat dan steeds als het al te laat is.

Herkenning in de opleiding

“Ik heb hierover een flinke aanvaring gehad met mijn eigen leidinggevende. Zelf baal ik er ook van! Er moet iets veranderen, maar wat? Nóg harder werken, dat trek ik niet hoor.” Toen hij bijval kreeg vanuit de andere deelnemers in de opleiding, leefde hij al iets op. Hij was dus niet de enige!”

En nu in de praktijk

Erik heeft in de maanden die volgden het roer omgegooid op zijn afdeling. Met vallen en opstaan wist hij de nieuwe inzichten en vaardigheden toe te passen op zijn werk. Erik: “Ik ben minder gaan uitvoeren. Ik werk nog wel mee, maar neem ook regelmatig de tijd om rond te lopen. Zo hou ik het overzicht en ben ik er veel sneller bij als iets fout dreigt te gaan.”

Lees meer over de opleiding Middle Management A

 

Efficiënter aan het werk

“Ook beginnen we tegenwoordig de dag met een kort overleg. Het duurt meestal niet langer dan tien minuten. De meeste tegenslagen kunnen we nu voorzien en zelfs voorkomen. Het is mijn baas ook opgevallen hoeveel efficiënter mijn afdeling nu werkt. Hij wil de andere productieleiders nu ook deze opleiding laten volgen.”

Als trainer kan ik niet trotser zijn!

Met vriendelijke groet,

Patrick van der Gullik
Trainer bij IMK Opleidingen

 

Ik kan toch niet nog harder werken