19 december 2017

De nationale Privacywetgeving (Wet bescherming persoonsgegevens – Wbp) wordt in mei 2018 vervangen door een Europese wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Door de AVG zijn persoonsgegevens van alle EU-inwoners straks op dezelfde wijze beschermd. De nieuwe wet sluit ook beter aan bij de huidige technologische mogelijkheden.

Werkgevers leggen persoonlijke informatie van hun werknemers vast. Voor de verwerking van de persoonsgegevens gelden vanaf mei strengere regels. Wat zijn de  belangrijkste wijzigingen voor de werkgever?

Meer vastleggen

Elke organisatie moet kunnen aantonen dat zij in overeenstemming met de regels van de AVG handelen. Uw personeelsadministratie speelt hierbij een rol. Maar ook personeelsdossiers en uitwisseling van data met derden moeten beschermd worden. Met een verwerkingsregister kunt u bijhouden (en aantonen) wat er binnen uw organisatie gebeurt met de persoonsgegevens van uw werknemers. Overigens kunnen uw werknemers opvragen welke gegevens u van hen vastlegt. Gewenste correcties dient u vanzelfsprekend door te voeren.

Overige belangrijke punten zijn: 

  • Meer en vaker vernietigen
  • DPO-rol
  • Fikse boetes
  • Privacy bescherming is altijd topprioriteit

[maatwerk text=”Lees meer over wat dit voor u betekent op HR Praktijk” url=”https://www.hrpraktijk.nl/topics/arbeidsvoorwaarden/nieuws/deze-5-dingen-moeten-werkgevers-weten-over-de-nieuwe-privacywet” background=”#41b38e” color=”#ffffff”]

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HR Praktijk