2 april 2017

Directeur Training & Development Bert Pol: De economische crisis ligt achter ons. De economie draait weer op volle toeren. Dat geeft nieuwe uitdagingen! Als opleider zien wij dat organisaties weer volop willen investeren in de kwaliteit en ontwikkeling van hun mensen. 

Het neveneffect van de groeiende economie is wel dat de tekorten op de arbeidsmarkt oplopen. Door de oplopende werkdruk stellen bedrijven nu steeds vaker het opleiden van hun mensen uit. Maar juist nu is de uitdaging om te blijven zorgen voor voldoende mensen met de juiste vaardigheden. Want met minder mensen en meer werkdruk is de kwaliteit van uw mensen bepalend voor het resultaat van uw organisatie.

Soft skills

Opleiden is daarvoor cruciaal. Ontwikkel daarom de medewerkers die er wel zijn. Het vakmanschap en de harde kernprocessen in organisaties zijn vaak wel op orde. Het grote verschil maken organisaties die nu de ‘soft skills’ ontwikkelen, zoals samenwerken, communiceren en leiderschap. Die zorgen voor meer efficiency en kwaliteit van producten en dienstverlening. Zo worden werkprocessen en de werksfeer beter en groeit het werkplezier. En dat merken uw klanten en uzelf in uw resultaat.

Oplossing voor tekorten

Opleiden biedt bovendien oplossingen voor de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt. Wij zien dat bij onze klanten. Zoals een installatiebedrijf dat al meer dan twee jaar op zoek was naar senior projectleiders. Uiteindelijk hebben we samen een aantal interne talenten geselecteerd en opgeleid.  Nu kan dit bedrijf voorlopig weer vooruit. En dit is geen uitzondering. Dit kan overal. Denk er eens over na als u ons opleidingsaanbod bekijkt. En doe er uw voordeel mee voor uw uitdagingen.

Wilt u met mij van gedachten wisselen over uw uitdagingen? Stuur me een e-mail of bel via 0172 – 42 34 56.

Bert Pol
Directeur Training & Development
Bert@imkopleidingen.nl

Bekijk ons opleidingsaanbod

De economie groeit, de kwaliteit van uw medewerkers ook-