Rabobank Peelland biedt starters cursus ‘Financieel inzicht’ aan

Rabobank Peelland | Cursus Financieel Management“Voor ons is het aanbieden van de cursus ‘Financieel inzicht voor starters’ een belangrijk onderdeel van ons relatiemanagement. We organiseren Themadagen, ‘Zicht op de branche’-bijeenkomsten, etcetera. Vijf jaar geleden hoorden we van deze cursus van IMK Opleidingen. Inmiddels bieden we die nu al jarenlang twee keer per jaar aan, aan beginnende ondernemers van Rabobank in Peelland-Zuid. De waardering voor die cursus is keer op keer onverminderd hoog.” Aldus Adviseur Bedrijven Jan van den Nieuwenhof van Rabobank Peelland-Zuid.

>> In 7 stappen van vraagstuk naar resultaat, hoe doen wij dat?

Er is een heel pakket van trainingen en cursussen die IMK Maatwerk in het kader van relatiemanagement kan verzorgen. Een kwestie van een goede afstemming met de aanvragende partij. En daar zijn we als IMK Maatwerk zeer op gespind. Voorbeelden zijn ‘Financieel inzicht voor starters’, ‘Financieel inzicht voor gevorderden’, ‘Beoordelingsgesprekken’, noem maar op. De case-study uit dit artikel is zo’n succesvolle uitwerking voor bankrelaties. Het financiële inzicht bij startende ondernemers bleek in de praktijk namelijk een heikel punt. “Wat wij van starters aan het begin van zo’n cursus horen, is dat de animo voor de financiële kant van het starten eigenlijk te laag is. ‘Geen affiniteit.’ ‘Moet altijd in het weekend.’ ‘Ik ervaar het als een last.’ ‘Dat doet de accountant of boekhouder toch?’ Dat wordt er vaak gezegd.”

Wij maken graag betere ondernemers

“Zo is het dus niet. Bij faillissementen zie je dat er juist bij hen te weinig oog was voor het financiële aspect van het ondernemen. Het ontbreekt aan overzicht, men trekt te laat aan de bel, weet niet precies wie ze wat moeten betalen, wat er nog gaat komen, dat soort zaken. Als je ondernemers daar van meet af aan op wijst, helpt dat. De Rabobank heeft, zoals iedereen wel bekend is, haar coöperatieve opzet. Dankzij het coöperatiefonds van onze bank kunnen we het geld vrijmaken om van startende ondernemers betere ondernemers te maken.”

Deze service bindt klanten als vanzelf aan ons

“Wij nodigen de startende relaties uit, werven hen actief en verzorgen de organisatie van de avonden. IMK Maatwerk zorgt voor een goed, interactief verhaal. Twee avonden achtereen. Op de avonden zijn er dan altijd ook twee Rabobank-medewerkers bij. Die vullen het verhaal naadloos aan, daar zijn we al vijf jaar heel tevreden over. Thema’s zijn: de operationele bedrijfsvoering, de verlies- en winstrekening, de belasting, omzet/kosten versus inkomsten/ uitgaven, de cah-flow, investeren en financieren. De groepen zijn zo’n 20 man groot en er is veel ruimte voor interactie, eigen inbreng, discussie en overleg. Dat is voor het relatie-aspect heel belangrijk natuurlijk: als het een goede groep wordt, binden we ze als vanzelf aan onze bank. En dat vinden wij als bank zeer belangrijk.”

Vaste trainer schept een band

“We doen dit nu al vijf jaar, en al die tijd met dezelfde IMK-trainer. Dat geeft een band, veel rust en continuïteit. We zijn ook zeer tevreden over de inspirerende manier waarop de trainer Leo Fransen met onze klanten omgaat. Want wie het doet en hoe die het doet, kan een wereld van verschil maken. De waardering voor zijn aanpak is zonder uitzondering zeer positief. Mensen voelen zich beter bekend met de begrippen, zien duidelijker wat ze moeten doen, en vinden het verhaal uitstekend gebracht.” Laat dit voorbeeld u inspireren. Wij denken graag met u mee over mogelijkheden om ook uw relaties via een cursus of training aan u ‘te binden’. IMK Maatwerk heeft een enorm breed training- en opleidingsreservoir en wij zien het als een uitdaging om uit die overvloed een passende maatwerkoplossing voor uw organisatie samen te stellen. Wij helpen u graag verder.