VIVISOL Nederland is een vooraanstaande dienstverlener op het gebied van medisch facilitaire thuiszorg. Yardena Daals-Zuman (HR-manager Benelux) staat er vanaf het begin middenin. Eerst werkte ze zelf als teamleider en customer service manager aan haar ontwikkeling. Ze maakte collega’s enthousiast om hetzelfde te doen. Want de ambitieuze organisatie heeft een duidelijke missie: talenten van iedereen in de organisatie tot bloei laten komen. En dat sluit naadloos aan bij de missie en werkwijze van IMK Opleidingen.

VIVISOL is een groot internationaal bedrijf en sinds 2002 in Nederland (Tilburg) gevestigd voor de dienstverlening in de Benelux. Een grote uitdaging is de snelle groei van de organisatie in Nederland. “Toen ik ruim 15 jaar geleden begon, waren we met één team van 18 mensen in de binnen- en buitendienst, waarbij iedereen van alles deed. Inmiddels werken we met 250 mensen en we blijven groeien en ons ontwikkelen. Ons portfolio wordt steeds breder en we werken bijvoorbeeld ook voor grotere aantallen patiënten”, zegt Yardena.

Doorgroei naar leidinggevende rollen

Ontwikkelen van talenten is een belangrijk aandachtspunt om de groei in goede banen te leiden. Het hoort ook bij Deskundigheid, als een van de drie speerpunten van de organisatie (naast Betrokkenheid en Ondernemerschap). Yardena: “Vooral onze medewerkers maken het verschil. Met de groei van onze organisatie groeiden veel mensen met uitvoerende rollen door naar leidinggevende functies. Dat wilden we goed faciliteren. Ook komen er steeds meer leidinggevenden van buiten, maar wij willen wel iedereen dezelfde ontwikkeling meegeven, zodat iedereen dezelfde ‘taal’ spreekt.”

Al vanaf het begin wordt daarvoor samengewerkt met IMK Opleidingen. Yardena volgde zelf als eerste een opleiding. “Toen onze organisatie begon te groeien, werd ik leidinggevende als manager van de Customer Service. Ik deed eens een training hier en een training daar, tot ik een langer traject volgde bij IMK Opleidingen voor Middle Management A. Ik was hier zo enthousiast over dat meer collega’s mijn voorbeeld volgden. Daarna wilde ik doorleren en begon aan Middle Management B. Ook daarover was ik zeer te spreken. Mijn enthousiasme sloeg over op collega’s en samen zagen we mogelijkheden om met IMK als huisopleider de basis van ons ontwikkelaanbod voor leidinggevenden te ontwikkelen.”

Heeft u een maatwerk vraagstuk? Haal de IMK experts in huis.

Vaste trainer in huis

Een vaste trainer van IMK Opleidingen werd in huis gehaald om het trainingsaanbod van VIVISOL te helpen vormgeven. “IMK heeft een goed basisprogramma van opleidingen. Samen met de trainer hebben wij dat aangepast tot een maatwerkopleiding voor onszelf, zodat leidinggevenden zich er snel in herkennen. Dat bevalt uitstekend! Vooral door de aansluiting van theorie op de praktijk, de laagdrempeligheid, veel persoonlijk contact en de korte lijnen.

Onze kern van zo’n twintig leidinggevenden is hierdoor steviger in het zadel komen te zitten. Hierdoor kunnen wij talenten intern beter benutten en nieuwe mensen goed klaarstomen voor hun carrière bij ons.” De meest populaire opleidingen van IMK bij VIVISOL zijn Middle Management (A en B), Praktisch leidinggeven op de werkvloer, Persoonlijke eectiviteit en ondernemingsraadtrainingen. “Onze jarenlange samenwerking met IMK Opleidingen is vooral een gevolg van de bewezen gezamenlijke aanpak en ons enthousiasme hierover. We hebben een uitstekende opleidingspartner met een goed pakket aan opleidingen en trainingen, maar wij krijgen ook maatwerk. Wij weten daarbij vooraf dat het goed komt en dat een maatwerkopleiding ook echt iets van ons samen wordt. Dat is heel waardevol.”

Lees nog meer inspirerende klantverhalen