IMK Opleidingen – Wilco Vermeulen
Functie Trainer

Hallo! Ik ben Wilko Vermeulen, ik ben trainer op het gebied van leiderschap, management, persoonlijke ontwikkeling, communicatie en medezeggenschap. De rode draad in mijn werk is mensen helpen; ik vind niks leuker dan iemand anders zien groeien in zijn of haar persoonlijke effectiviteit. Als leidinggevende heb ik altijd hard gewerkt aan het verder ontwikkelen van mijn medewerkers en teams. Daar besteedde ik veel meer aandacht aan, dan de inhoud, met zichtbaar effect. In die rol heb ik me in 10 jaar ontwikkeld richting een steeds meer mensgerichte aanpak. Uiteindelijk was het voor mij duidelijk dat ik nog een stap te zetten had en besloot mezelf echt puur op persoonlijke ontwikkeling van anderen te focussen.

Mijn passie

Ik vind dat iedereen recht heeft op een plek waar hij/zij goed tot zijn/haar recht komt en met veel plezier werkt. Dat vraagt zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling. Omdat ik vind dat dit in organisaties echt veel beter kan draag ik daar graag aan bij.

Zelf ben ik ook best vaak op zoek geweest naar waar ik het beste tot mijn recht kom. Ik krijg er namelijk energie van om nieuwe dingen op te pakken en raak de oude ook op den duur beu. Dat maakt dat het voor mij goed werkt om te trainen/coachen op persoonlijk niveau en op verschillende vakgebieden, daardoor is elke training weer anders en blijft het voor mij leuk. Deze ervaring maakt dat ik anderen graag help om dit ook te bereiken.

Mijn aanpak

Het is mijn overtuiging (en ervaring) dat ieder mens uniek is. Dat betekent bij leren en ontwikkelen dat voor iedereen een andere aanpak goed werkt. In mijn dagelijks werk begin ik altijd met stilstaan bij wat mijn deelnemers willen leren in de training/opleiding of coaching. Pas als dat duidelijk is gaan we verder op zoek naar de methode die voor ieder persoonlijk goed werkt om daar te komen.

Belangrijk is voor mij

Ik vind een persoonlijke aanpak ontzettend belangrijk, bij mij krijg je dus niet een standaardplan voorgeschoteld maar gaan we echt op zoek naar wat jou kan helpen om effectiever te worden.