Simon Troost - IMK Opleidingen
Functie Trainer
Specialisatie Medezeggenschap
Linkedin Bekijk profiel
"Ik speel vooral in op de aanwezige wensen."

Hallo! Ik ben Simon Troost, mijn huidige activiteiten zijn het geven van trainingen, het adviseren van ondernemingsraden en schrijven over mijn vakgebied. Ik geef vooral trainingen uit het open programma, dat zijn vaak OR-leden die net gekozen zijn en willen weten hoe het werkt. Ik geef ook thematrainingen (zoals arbo) voor leden van bijvoorbeeld een commissie van de OR.

Mijn passie

Ik vind het belangrijk dat medewerkers invloed kunnen hebben op de gang van zaken in het bedrijf waar ze werken. Een frisse blik vanaf de werkvloer kan een positieve invloed hebben op de kwaliteit van de beslissingen van het management. Het verhoogt de motivatie en commitment naar het bedrijf.

Mijn aanpak

Ik presenteer de stof met humor en veel voorbeelden, ik ga veel in op vragen van de deelnemers, daarmee koppel je het direct aan hun praktijk. Verder aan het einde van de training altijd de standaardregel: als je vragen hebt kan je het mailen. Korte antwoorden zijn gratis en voor lange antwoorden moet je voor betalen. Mijn insteek: blijf als trainer met je beide benen op de grond en verlies je niet in modellen, verplichte denkkaders en theorieën.

Belangrijk is voor mij

Ik wil wel dat deelnemers met een flink gevulde gereedschapskist na de training naar huis gaan.

De individuele leden van de OR moeten daarna samen met hun collega's aan de slag om het in de praktijk te brengen.