Roderik Bender – IMK opleidingen
Functie Trainer - coach
“Ontwikkelen doe je niet alleen, maar samen met de mensen om je heen”

Hallo! Ik ben Roderik Bender, ik ben trainer en coach. Voor IMK Opleidingen train ik vooral mensen die anderen iets willen leren: trainers, praktijkopleiders en leidinggevenden. Ik ben begonnen het vak te leren in 1995, en ik leer het nog steeds. In al die jaren is het type trainingen dat ik geef enorm uitgebreid; eigenlijk de meeste onderwerpen waar organisaties trainingsbehoefte bij hebben heb ik wel eens gedaan. Vandaag de dag focus ik me meer op het trainen van mensen die anderen iets willen leren.

Mijn passie

Het is een mooi vak: werken met mensen, het groepsproces begeleiden, improviseren en inspelen op praktijksituaties van de deelnemers.

Mijn aanpak

Ik werk graag met praktijksituaties van de deelnemers (grote bergen theorie met veel sheets zijn aan mij niet zo besteed), praktische oefeningen doen. Verder hou ik van vaart en humor in mijn trainingen.

Belangrijk is voor mij

Ik vind het belangrijk om zaken niet te ingewikkeld te maken: heel veel problemen kunnen makkelijk verkleind of opgelost worden door een goed gesprek met de ander, of een goede reflectie op jezelf. Trainen is een ambacht, geen hocus pocus, en het is leuk en leerzaam om vanuit dat ambacht nieuwe manieren te ontdekken om mensen iets te leren.