27 juli 2023

Met trots kondigen we aan dat wij partner zijn van de Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL). SOL neemt samen met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het initiatief voor FIT2030. De SOL subsidie FIT2030 is er om technische en sociale innovatie te stimuleren en bedrijven toekomstbestendig te maken.

Nieuwe fit2030 partner IMK OpleidingenHoe ziet de samenwerking tussen SOL en IMK Opleidingen eruit?

De FIT2030-subsidie geeft bedrijven de mogelijkheid om met maximaal 35% korting trainingen en opleidingen in te kopen.

Marcel Does, senior consultant bij IMK Opleidingen: “IMK Opleidingen kan als geen ander bedrijven in de levensmiddelenindustrie ondersteunen om toekomstbestendig te worden. Wij hebben een breed aanbod van trainingen en opleidingen dat naadloos aansluit op de thema’s van de FIT2030 subsidieregeling.”

Wat levert de SOL subsidie op?

De SOL subsidie FIT2030 is bestemd voor vijf thema’s. Voor elk thema hebben wij passende trainingen en opleidingen waarmee je medewerkers binnen jouw bedrijf kunt ontwikkelen. Met de SOL subsidie FIT2030 investeer je in de ontwikkeling van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, je goede werkgeverschap, een leven lang ontwikkelen en eigen regie.

Dat levert medewerkers op die gezond en vitaal zijn en goed kunnen omgaan met stress, veranderingen en onverwachte uitdagingen. Leidinggevenden die weten hoe ze kunnen omgaan met verschillende generaties en culturen op de werkvloer en beschikken over leiderschapsvaardigheden. Werknemers die beschikken over vaardigheden als effectief communiceren en die elkaar respectvol en constructief feedback geven. Die regie voeren op hun eigen inzetbaarheid en loopbaan. En je kunt met de MDIEU-subsidie medewerkers een uitkering geven tot hun AOW-leeftijd zodat ze eerder kunnen stoppen met werken omdat het werk fysiek te zwaar is.

De levensmiddelenindustrie staat voor een grote transitie door veranderingen in voeding, duurzaamheid en technologie. Met de SOL subsidie FIT2030 kun je samen met IMK Opleidingen focussen op toekomstbestendigheid, duurzame inzetbaarheid, verandering en ontwikkeling.

Meer weten?

Op deze pagina vind je nog veel meer informatie over hoe IMK Opleidingen jouw bedrijf kan ondersteunen met de FIT2030 subsidie.

 

Fit2030 - Ministerie SZW