19 juli 2023

IMK Opleidingen en Q4 Profiles werken al ruim 15 jaar samen en dat bevalt. Zo goed, dat ze nog meer gebruik gaan maken van elkaars expertise: IMK Opleidingen gaat de certificeringstrainingen voor Q4 Profiles verzorgen.

Bert Pol, directeur Learning & Development IMK Opleidingen, en Roy Ramdjanamsingh, oprichter en directeur van Q4 Profiles, benoemen allebei hun praktische insteek als belangrijkste overeenkomst tussen beide bedrijven. Bert: “Wij gebruiken het DISC-profiel van Q4 Profiles al jaren in onze trainingen en werken al lang samen daardoor. Onze trainers zijn allemaal DISC-gecertificeerd en het voelt als heel logisch dat een aantal trainers nu ook zelf certificeringstrainingen gaan geven.”

Onderscheidend

Bert: “Wij kozen voor het DISC-profiel van Q4 Profiles omdat ze DISC niet alleen distribueren maar hebben doorontwikkeld voor de Nederlandse markt. De toegankelijkheid en leesbaarheid is erg sterk en ze ontwikkelen DISC door op wetenschappelijke basis.”

De samenwerking tussen Q4 Profiles en IMK Opleidingen maakt het mogelijk om nog meer bedrijven kennis te laten maken met DISC en in te zetten als HR-instrument.

IMK Opleidingen verwacht het eerste jaar zo’n 10 certificeringstrainingen te gaan geven voor Q4 Profiles en biedt daarnaast ook maatwerktrainingen aan.

Wat is het voordeel voor de klanten?

Klanten van IMK Opleidingen en Q4 Profiles merken op het eerste gezicht weinig van de samenwerking. Ze kunnen rekenen op de vertrouwde service en extra ondersteuningsmiddelen van Q4 Profiles en de trainingsexpertise van IMK Opleidingen.

“Alleen maar winst dus, we kijken uit naar onze samenwerking!”, aldus beide heren.