30 juli 2020

Door de corona lockdown werden we genoodzaakt om onze trainingen en opleidingen online voort te zetten. Al snel kwamen we erachter dat dit prima werkt! Waar het kan trainingen we nog steeds het liefst klassikaal. Kan dat niet? Dan is de manier waarop we nu de online trainingen en opleidingen hebben ingericht, een uitstekend alternatief. Zie ook onze altijd-door-garantie.

Net als bij een klassikale training heb je bij onze online trainingen en opleidingen veel ruimte voor interactie. We gebruiken hiervoor het programma Zoom, omdat dit zeer gebruiksvriendelijk is. Zo kan je uiteen gaan in groepjes om met je eigen praktijkvoorbeelden te oefenen. Er is volop pauze, je kan onderling gemakkelijk overleggen en vragen stellen en je bent dankzij de video én audio verbinding echt met elkaar in contact.

We hebben een uitgebreide uitlegvideo voor je gemaakt. We leggen stap voor stap uit hoe het werkt. Zo wordt het voor iedereen gemakkelijk om online deel te nemen. Daarnaast kan je bij onze afdeling support terecht om vooraf te testen of alles werkt of verdere uitleg en begeleiding te krijgen.

Wat heb je nodig?

Wat je nodig hebt voor het deelnemen aan een online training is een stabiele internetverbinding, camera en microfoon. De meeste computers, laptops en tablets (en als het niet anders kan: telefoon) hebben dit standaard ingebouwd. Deelnemen aan de training gaat via ons online leerplatform.

Zoom

Zoom was recent negatief in het nieuws in verband met een schending van de privacy van de gebruikers. Wij gebruiken een betaalde versie van het programma, waardoor we hier geen last van hebben. Twijfel je toch aan de veiligheid? Zorg dan dat je alle andere programma’s en bestanden afsluit voordat je aan de Zoom sessie begint.

Praktijkgericht

Doordat je echt contact hebt met elkaar en veel interactie hebt, is het nog steeds zeer praktijkgericht en kun je nog steeds alles direct toepassen in je eigen praktijk. Bijkomende voordelen zijn natuurlijk dat je vanuit elke locatie mee kunt doen, dat je sessies kan opnemen om later nog eens terug te kijken en dat je jezelf of de anderen op elk gewenst moment op stil kan zetten. Ben je benieuwd geworden? Schrijf jezelf of je collega meteen in.