21 juli 2021

Wat goed dat je geïnteresseerd bent om een cursus of training te volgen via de Nederland leert door subsidie. Een goede manier om jezelf te ontwikkelen binnen je huidige baan of je voor te bereiden op een nieuwe baan. 

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de subsidieregeling. Daarom hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rij gesteld. Mocht je nog andere vragen hebben? Neem dan gerust contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 43 56. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen wij contact met jou op.

Voor wie is Nederland leert door subsidie bedoeld?

De subsidie Nederland leert door is voor:

  • Iedereen die 18 jaar of ouder is en de pensioengerechtigde leeftijd nog niet heeft bereikt
  • Werkenden of werkzoekenden (loondienst, uitzendkracht, flexwerken of ZZP-er)
  • Iedereen die werkt of wil werken in een van de groeisectoren: Bouw, Techniek, IT, Zorg, Transport & Logistiek en Groen.
  • Voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen en vaardigheden willen bijleren.

Kan ik door heel Nederland de gratis trainingen volgen?

Vooralsnog kunnen de training met het label “€ 0 via Brabant leert” alleen in de regio Noord-Brabant gratis gevolgd worden. We verwachten in de toekomst meer regio’s aan te mogen bieden.

Vanaf wanneer kan ik mijzelf aanmelden voor een gratis training dit najaar?

Vanaf 26 juli 2021 kun je je aanmelden voor de gratis trainingen. Wees er snel bij, want VOL = VOL!

Tot wanneer kan ik gebruikmaken van de subsidie NL leert door?

De subsidie is in Noord-Brabant beschikbaar voor heel 2021. De ervaring leert dat de subsidiepot snel leeg is dus het advies is om snel in te schrijven.

Welke trainingen kan ik volgen?

Op deze pagina staat welke 1-daagse trainingen je via het open programma kunt volgen? Dit zijn trainingen waar mensen van verschillende organisaties zich voor aanmelden?

Wil je een training speciaal voor jouw organisatie organiseren? Dan komt in principe het gehele aanbod van IMK Opleidingen en IPV Training & Advies in aanmerking voor de subsidieregeling. Mits Brabant leert de aanvraag goedkeurt.

Hoe vraag ik de subsidie Nederland leert door aan?

Bij de desbetreffende training zie je een tabblad “Data en locaties”. Daar staat een link naar de Brabant leert website waar je je kunt aanmelden voor de training.

Hoeveel gratis trainingen mag ik volgen via Nederland leert door subsidie?

Per regio mag je maximaal 3 onderdelen volgen binnen de subsidie Nederland leert door. Dus bijvoorbeeld 2 gratis trainingen en loopbaancoaching via Brabant leert.

Brabant Leert door subsidie - IMK OpleidingenKan ik de training echt zonder kosten volgen?

Ja, alle 1-daagse trainingen met het label“€ 0 via Brabant leert” leert door, zijn gratis te volgen. De enige voorwaarde is dat je aanvraag via de website van Brabant Leert is goedgekeurd.

Maatwerktrainingen, interne trainingen bij een organisatie, worden gedeeltelijk gesubsidieerd. Het voordeel kan oplopen van 60 tot 80%. Bekijk de speciale subsidieregeling NL leert door incompany pagina voor meer informatie hierover.

Let op, het aantal plaatsen is beperkt. Voor de subsidie Nederland Leert door geldt OP = OP. Wees er dus snel bij!

Moet mijn werkgever toestemming geven als ik een training wil volgen?

Heb je werk en wil je een training volgen dan is het niet verplicht jouw werkgever hiervan op de hoogte te stellen.

Brabant Leert subsidie aanvragen - IMK OpleidingenIk weet niet welke gratis training het beste bij mij past. Kunnen jullie mij daarbij helpen?

Wij denken graag met je mee bij het maken van de juiste keuze voor een training. Onze studieadviseurs staan voor je klaar via 0172 – 42 43 56.

Kan ik ook met meerdere collega’s een gratis training volgen?

Ja, dat kan al met een groep van minimaal 6 mensen. Wil je hier meer over weten, bel dan onze maatwerkadviseur via 0172-42 43 56 of kijk op de speciale pagina over de tijdelijke subsidieregeling voor incompany trainingen. Het voordeel kan in sommige situaties oplopen tot 80% van de kostprijs.

Kan ik de subsidie Nederland leert door ook voor een ander aanvragen?

Het aanvragen van de subsidie kan via Brabant leert door de deelnemer zelf (in verband met privacygevoelige persoonsgegevens).

Wat heb ik nodig om de aanvraag in te dienen?

Voor het aanvragen van een gratis training via de subsidie Nederland leert door heb je nodig:

  • Internetverbinding
  • BSN-nummer
  • Legitimatiebewijs

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens die ik invul bij het aanvragen van de subsidie Nederland leert door?

Je kan deze training kosteloos volgen vanuit de subsidieregeling NL Leert door. De Rijksoverheid stelt als voorwaarde dat deelnemers zich identificeren middels kopie ID-bewijs en het BSN. Omdat dit gevoelige informatie is, kiezen opleiders ervoor om Leersubsidie dit veilig af te laten handelen. Deze gegevens worden encrypted opgeslagen en zijn alleen in te zien door de Rijksoverheid.