15 oktober 2018

IMK Opleidingen bestaat 20 jaar. Op zoek naar een mooie manier om dit te vieren, komen de medewerkers van IMK Opleidingen in actie voor Stichting CliniClowns. De CliniClowns vieren dit jaar ook een jubileum van maar liefst 25 jaar waarin zij ruim 1,2 miljoen zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie vrolijkheid en lichtheid brachten.

Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst. De verbeeldingskracht van de clowns en de oprechte aandacht voor het kind komt de behandeling ten goede. Een pijnlijke behandeling wordt draaglijker en kinderen ervaren minder angst en stress.

Niet alleen voor kinderen

De CliniClowns spelen in nagenoeg alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling, in revalidatieklinieken, hospices, op scholen en online. De clowns gaan ook naar zorginstellingen voor mensen met dementie. Daar zetten zij hun verbeeldingskracht met liefde en respect in om het isolement en de eenzaamheid te verzachten.

IMK opleidingen steunt CliniClowns

IMK Opleidingen wil 2.500 euro ophalen voor CliniClowns. En dat doen we met verschillende acties. We zijn een inzamelpunt voor oude telefoons en we gaan CliniClowns helpen om hun organisatie te versterken met behulp van onze trainingen. Acties die nog op stapel staan, zijn bij een diner, het verkopen van “neuzen” en een workshop over lichaamstaal.

Wilt u helpen ons doel te bereiken? Dat kan heel eenvoudig via onze actiepagina.

IMK medewerkers in actie voor CliniCLowns - IMK Opleidingen 2018